Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
450 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
Krok 2
Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk. Następnie dodaj ziemniaki.
Krok 3
Po ok. 10 minutach smażenia dodaj curry.
Krok 4
Następnie wlej na patelnię mleko i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i plasterkami wcześniej usmażonej cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej