Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

450 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk. Następnie dodaj ziemniaki.

Krok 3

Po ok. 10 minutach smażenia dodaj curry.

Krok 4

Następnie wlej na patelnię mleko i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i plasterkami wcześniej usmażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej