Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

450 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk. Następnie dodaj ziemniaki.

Krok 3

Po ok. 10 minutach smażenia dodaj curry.

Krok 4

Następnie wlej na patelnię mleko i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i plasterkami wcześniej usmażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej