Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

450 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk. Następnie dodaj ziemniaki.

Krok 3

Po ok. 10 minutach smażenia dodaj curry.

Krok 4

Następnie wlej na patelnię mleko i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i plasterkami wcześniej usmażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej