Curry z mięsa mielonego w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mięsa mielonego w bulionie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój na paseczki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso i podsmaż cały czas mieszając.

Krok 5

Teraz dodaj rodzynki oraz cynamon i duś jeszcze 5 minut. Curry podawaj z ryżem.

Krok 3

Dorzuć wszystkie warzywa, wlej wodą (jeśli szklanka to za mało wlej trochę więcej)i wsyp curry.

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś ok 10 minut aby warzywa zmiękły.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej