Curry z mięsa mielonego w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mięsa mielonego w bulionie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

4 sztuki

50 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój na paseczki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso i podsmaż cały czas mieszając.

Krok 5

Teraz dodaj rodzynki oraz cynamon i duś jeszcze 5 minut. Curry podawaj z ryżem.

Krok 3

Dorzuć wszystkie warzywa, wlej wodą (jeśli szklanka to za mało wlej trochę więcej)i wsyp curry.

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś ok 10 minut aby warzywa zmiękły.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej