Curry z mięsa mielonego w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mięsa mielonego w bulionie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

4 sztuki

50 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój na paseczki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso i podsmaż cały czas mieszając.

Krok 5

Teraz dodaj rodzynki oraz cynamon i duś jeszcze 5 minut. Curry podawaj z ryżem.

Krok 3

Dorzuć wszystkie warzywa, wlej wodą (jeśli szklanka to za mało wlej trochę więcej)i wsyp curry.

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś ok 10 minut aby warzywa zmiękły.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mięsa mielonego w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej