
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
4 sztuki
50 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera pokrój na paseczki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso i podsmaż cały czas mieszając.
Krok 5
Teraz dodaj rodzynki oraz cynamon i duś jeszcze 5 minut. Curry podawaj z ryżem.
Krok 3
Dorzuć wszystkie warzywa, wlej wodą (jeśli szklanka to za mało wlej trochę więcej)i wsyp curry.
Krok 4
Dodaj kostkę Knorr i duś ok 10 minut aby warzywa zmiękły.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej