
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
4 sztuki
50 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera pokrój na paseczki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso i podsmaż cały czas mieszając.
Krok 5
Teraz dodaj rodzynki oraz cynamon i duś jeszcze 5 minut. Curry podawaj z ryżem.
Krok 3
Dorzuć wszystkie warzywa, wlej wodą (jeśli szklanka to za mało wlej trochę więcej)i wsyp curry.
Krok 4
Dodaj kostkę Knorr i duś ok 10 minut aby warzywa zmiękły.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej