
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
4 sztuki
50 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera pokrój na paseczki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso i podsmaż cały czas mieszając.
Krok 5
Teraz dodaj rodzynki oraz cynamon i duś jeszcze 5 minut. Curry podawaj z ryżem.
Krok 3
Dorzuć wszystkie warzywa, wlej wodą (jeśli szklanka to za mało wlej trochę więcej)i wsyp curry.
Krok 4
Dodaj kostkę Knorr i duś ok 10 minut aby warzywa zmiękły.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej