Curry z mieloną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mieloną wołowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w piórka, obraną marchew skrój w cienkie plastry a paprykę pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Przełóż mięso na talerz a na patelnię wlej pozostałą oliwę. Smaż cebulą, paprykę i marchew.

Krok 6

Pastę curry dobrze wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do potrawy. Przypraw curry i duś pod przykryciem przez 10 minut. Teraz zdejmij pokrywkę i poczekaj aż odparuje nadmiar płynu. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem indyjskim udekorowane listkami kolendry.

Krok 2

Rozgrzej łyżkę oliwy na głębokiej patelni i usmaż na niej mięso rozdrabniając je w trakcie smażenia.

Krok 4

Jak nabiorą rumianego koloru dodaj z powrotem mięso oraz groszek i mleko kokosowe.

Krok 5

Dodaj teraz bulionetkę Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej