
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w piórka, obraną marchew skrój w cienkie plastry a paprykę pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Przełóż mięso na talerz a na patelnię wlej pozostałą oliwę. Smaż cebulą, paprykę i marchew.
Krok 6
Pastę curry dobrze wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do potrawy. Przypraw curry i duś pod przykryciem przez 10 minut. Teraz zdejmij pokrywkę i poczekaj aż odparuje nadmiar płynu. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem indyjskim udekorowane listkami kolendry.
Krok 2
Rozgrzej łyżkę oliwy na głębokiej patelni i usmaż na niej mięso rozdrabniając je w trakcie smażenia.
Krok 4
Jak nabiorą rumianego koloru dodaj z powrotem mięso oraz groszek i mleko kokosowe.
Krok 5
Dodaj teraz bulionetkę Knorr
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej