Curry z mieloną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mieloną wołowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w piórka, obraną marchew skrój w cienkie plastry a paprykę pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Przełóż mięso na talerz a na patelnię wlej pozostałą oliwę. Smaż cebulą, paprykę i marchew.

Krok 6

Pastę curry dobrze wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do potrawy. Przypraw curry i duś pod przykryciem przez 10 minut. Teraz zdejmij pokrywkę i poczekaj aż odparuje nadmiar płynu. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem indyjskim udekorowane listkami kolendry.

Krok 2

Rozgrzej łyżkę oliwy na głębokiej patelni i usmaż na niej mięso rozdrabniając je w trakcie smażenia.

Krok 4

Jak nabiorą rumianego koloru dodaj z powrotem mięso oraz groszek i mleko kokosowe.

Krok 5

Dodaj teraz bulionetkę Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej