Curry z mieloną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mieloną wołowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w piórka, obraną marchew skrój w cienkie plastry a paprykę pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Przełóż mięso na talerz a na patelnię wlej pozostałą oliwę. Smaż cebulą, paprykę i marchew.

Krok 6

Pastę curry dobrze wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do potrawy. Przypraw curry i duś pod przykryciem przez 10 minut. Teraz zdejmij pokrywkę i poczekaj aż odparuje nadmiar płynu. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem indyjskim udekorowane listkami kolendry.

Krok 2

Rozgrzej łyżkę oliwy na głębokiej patelni i usmaż na niej mięso rozdrabniając je w trakcie smażenia.

Krok 4

Jak nabiorą rumianego koloru dodaj z powrotem mięso oraz groszek i mleko kokosowe.

Krok 5

Dodaj teraz bulionetkę Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mieloną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej