
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w piórka, obraną marchew skrój w cienkie plastry a paprykę pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Przełóż mięso na talerz a na patelnię wlej pozostałą oliwę. Smaż cebulą, paprykę i marchew.
Krok 6
Pastę curry dobrze wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do potrawy. Przypraw curry i duś pod przykryciem przez 10 minut. Teraz zdejmij pokrywkę i poczekaj aż odparuje nadmiar płynu. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem indyjskim udekorowane listkami kolendry.
Krok 2
Rozgrzej łyżkę oliwy na głębokiej patelni i usmaż na niej mięso rozdrabniając je w trakcie smażenia.
Krok 4
Jak nabiorą rumianego koloru dodaj z powrotem mięso oraz groszek i mleko kokosowe.
Krok 5
Dodaj teraz bulionetkę Knorr
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej