
Składniki
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i nasiona kminku. Smaż aż nabiorą złocistej barwy, od czasu do czasu mieszaj.
Krok 3
Dodaj dynię i smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4
W miseczce wymieszaj zmielone mango, imbir , czosnek i sól.
Krok 5
Następnie dodaj przyprawy do cebuli i dyni i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Wlej wodę i duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























