Curry z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

450 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i nasiona kminku. Smaż aż nabiorą złocistej barwy, od czasu do czasu mieszaj.

Krok 3

Dodaj dynię i smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 4

W miseczce wymieszaj zmielone mango, imbir , czosnek i sól.

Krok 5

Następnie dodaj przyprawy do cebuli i dyni i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Wlej wodę i duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ogórki konserwowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej