
Składniki
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i nasiona kminku. Smaż aż nabiorą złocistej barwy, od czasu do czasu mieszaj.
Krok 3
Dodaj dynię i smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4
W miseczce wymieszaj zmielone mango, imbir , czosnek i sól.
Krok 5
Następnie dodaj przyprawy do cebuli i dyni i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Wlej wodę i duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej