Składniki
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i nasiona kminku. Smaż aż nabiorą złocistej barwy, od czasu do czasu mieszaj.
Krok 3
Dodaj dynię i smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4
W miseczce wymieszaj zmielone mango, imbir , czosnek i sól.
Krok 5
Następnie dodaj przyprawy do cebuli i dyni i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Wlej wodę i duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej