Curry z dyni

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

350 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

450 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i nasiona kminku. Smaż aż nabiorą złocistej barwy, od czasu do czasu mieszaj.

Krok 3

Dodaj dynię i smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 4

W miseczce wymieszaj zmielone mango, imbir , czosnek i sól.

Krok 5

Następnie dodaj przyprawy do cebuli i dyni i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Wlej wodę i duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej