
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 łyżek
1 szklanka
2 łyżeczki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
3 łyżki
0.2 łyżeczki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Wieprzowinę skrój w solidną kostkę. Podsmaż na oleju liście curry oraz kozieradkę.
Krok 2
Kiedy przyprawy zaczną brązowieć dodaj czosnek i cebulę i smaż na niewielkim ogni aż cebula zmięknie.
Krok 3
Teraz dodaj chili, curry, imbir, ocet oraz mięso. Cały czas mieszając smaż na dużym ogniu dopóki mięso nie zostanie oblepione przyprawami.
Krok 4
Pastę tamaryndową zamocz w gorącej wodzie. Kiedy się rozpuści przecedź ją przez sito aby pozbyć się nasion. Dodaj powstały płyn do mięsa.
Krok 5
Dodaj także kardamon, cynamon oraz wlej mleko kokosowe.
Krok 6
Dodaj bulionetkę Knorr i całość duś aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































