Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
10 sztuk
0.2 łyżeczki
5 łyżek
3 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
1.5 szklanki
2 łyżeczki
4 sztuki
1 szklanka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Wieprzowinę skrój w solidną kostkę. Podsmaż na oleju liście curry oraz kozieradkę.
Krok 2
Kiedy przyprawy zaczną brązowieć dodaj czosnek i cebulę i smaż na niewielkim ogni aż cebula zmięknie.
Krok 3
Teraz dodaj chili, curry, imbir, ocet oraz mięso. Cały czas mieszając smaż na dużym ogniu dopóki mięso nie zostanie oblepione przyprawami.
Krok 4
Pastę tamaryndową zamocz w gorącej wodzie. Kiedy się rozpuści przecedź ją przez sito aby pozbyć się nasion. Dodaj powstały płyn do mięsa.
Krok 5
Dodaj także kardamon, cynamon oraz wlej mleko kokosowe.
Krok 6
Dodaj bulionetkę Knorr i całość duś aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej