Curry z wieprzowiny po cejlońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wieprzowiny po cejlońsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

10 sztuk

0.2 łyżeczki

5 łyżek

3 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Wieprzowinę skrój w solidną kostkę. Podsmaż na oleju liście curry oraz kozieradkę.

Krok 2

Kiedy przyprawy zaczną brązowieć dodaj czosnek i cebulę i smaż na niewielkim ogni aż cebula zmięknie.

Krok 3

Teraz dodaj chili, curry, imbir, ocet oraz mięso. Cały czas mieszając smaż na dużym ogniu dopóki mięso nie zostanie oblepione przyprawami.

Krok 4

Pastę tamaryndową zamocz w gorącej wodzie. Kiedy się rozpuści przecedź ją przez sito aby pozbyć się nasion. Dodaj powstały płyn do mięsa.

Krok 5

Dodaj także kardamon, cynamon oraz wlej mleko kokosowe.

Krok 6

Dodaj bulionetkę Knorr i całość duś aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wieprzowiny po cejlońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Pizza americana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej