
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 łyżek
1 szklanka
2 łyżeczki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
3 łyżki
0.2 łyżeczki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Wieprzowinę skrój w solidną kostkę. Podsmaż na oleju liście curry oraz kozieradkę.
Krok 2
Kiedy przyprawy zaczną brązowieć dodaj czosnek i cebulę i smaż na niewielkim ogni aż cebula zmięknie.
Krok 3
Teraz dodaj chili, curry, imbir, ocet oraz mięso. Cały czas mieszając smaż na dużym ogniu dopóki mięso nie zostanie oblepione przyprawami.
Krok 4
Pastę tamaryndową zamocz w gorącej wodzie. Kiedy się rozpuści przecedź ją przez sito aby pozbyć się nasion. Dodaj powstały płyn do mięsa.
Krok 5
Dodaj także kardamon, cynamon oraz wlej mleko kokosowe.
Krok 6
Dodaj bulionetkę Knorr i całość duś aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej