Składniki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 kilogram
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Goździki rozdrobnij w moździerzu, cebulę i chili posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rozdrobnione składniki wymieszaj z mięsem, dodaj sól, pieprz oraz wodę i mieszaj do czasu, gdy uzyskasz pulchną masę.
Krok 3
Masę podgrzej na patelni, aby odparowała woda. Ostudź i zmiksuj blenderem.
Krok 4
Roztrzep jedno jajko. Tosty namocz w wodzie na 5 minut, odciśnij, obtocz w jajku i dodaj do mięsa.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i uformuj w dłoniach małe kiełbaski.
Krok 6
Roztrzep drugie jajko i kiełbaski panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na oleju do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej