Mini kiełbaski z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kiełbaski z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Goździki rozdrobnij w moździerzu, cebulę i chili posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnione składniki wymieszaj z mięsem, dodaj sól, pieprz oraz wodę i mieszaj do czasu, gdy uzyskasz pulchną masę.

Krok 3

Masę podgrzej na patelni, aby odparowała woda. Ostudź i zmiksuj blenderem.

Krok 4

Roztrzep jedno jajko. Tosty namocz w wodzie na 5 minut, odciśnij, obtocz w jajku i dodaj do mięsa.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i uformuj w dłoniach małe kiełbaski.

Krok 6

Roztrzep drugie jajko i kiełbaski panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na oleju do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej