Mini kiełbaski z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kiełbaski z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Goździki rozdrobnij w moździerzu, cebulę i chili posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnione składniki wymieszaj z mięsem, dodaj sól, pieprz oraz wodę i mieszaj do czasu, gdy uzyskasz pulchną masę.

Krok 3

Masę podgrzej na patelni, aby odparowała woda. Ostudź i zmiksuj blenderem.

Krok 4

Roztrzep jedno jajko. Tosty namocz w wodzie na 5 minut, odciśnij, obtocz w jajku i dodaj do mięsa.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i uformuj w dłoniach małe kiełbaski.

Krok 6

Roztrzep drugie jajko i kiełbaski panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na oleju do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej