Mini kiełbaski z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kiełbaski z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Goździki rozdrobnij w moździerzu, cebulę i chili posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnione składniki wymieszaj z mięsem, dodaj sól, pieprz oraz wodę i mieszaj do czasu, gdy uzyskasz pulchną masę.

Krok 3

Masę podgrzej na patelni, aby odparowała woda. Ostudź i zmiksuj blenderem.

Krok 4

Roztrzep jedno jajko. Tosty namocz w wodzie na 5 minut, odciśnij, obtocz w jajku i dodaj do mięsa.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i uformuj w dłoniach małe kiełbaski.

Krok 6

Roztrzep drugie jajko i kiełbaski panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na oleju do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kiełbaski z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej