
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 kilogram
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Goździki rozdrobnij w moździerzu, cebulę i chili posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rozdrobnione składniki wymieszaj z mięsem, dodaj sól, pieprz oraz wodę i mieszaj do czasu, gdy uzyskasz pulchną masę.
Krok 3
Masę podgrzej na patelni, aby odparowała woda. Ostudź i zmiksuj blenderem.
Krok 4
Roztrzep jedno jajko. Tosty namocz w wodzie na 5 minut, odciśnij, obtocz w jajku i dodaj do mięsa.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i uformuj w dłoniach małe kiełbaski.
Krok 6
Roztrzep drugie jajko i kiełbaski panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na oleju do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























