Składniki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 kilogram
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Goździki rozdrobnij w moździerzu, cebulę i chili posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rozdrobnione składniki wymieszaj z mięsem, dodaj sól, pieprz oraz wodę i mieszaj do czasu, gdy uzyskasz pulchną masę.
Krok 3
Masę podgrzej na patelni, aby odparowała woda. Ostudź i zmiksuj blenderem.
Krok 4
Roztrzep jedno jajko. Tosty namocz w wodzie na 5 minut, odciśnij, obtocz w jajku i dodaj do mięsa.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i uformuj w dłoniach małe kiełbaski.
Krok 6
Roztrzep drugie jajko i kiełbaski panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na oleju do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej