Młoda kapusta z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta z boczkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż poszatkowaną kapustę i zalej wrzątkiem tak by woda sięgała poniżej kapusty. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 2

Słoninę i boczek pokrój w drobną kostkę i smaż na niewielkim ogniu aż wytopi się tłuszcz. Dodaj posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż się zeszkli. Dodaj mąkę, wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 3

Dodaj cebulę z boczkiem do kapusty. Dołóż szczypiorek i pokruszoną kostkę. Wymieszaj. Gotuj jeszcze przez kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsiki z pieczarkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej