
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż poszatkowaną kapustę i zalej wrzątkiem tak by woda sięgała poniżej kapusty. Gotuj na średnim ogniu.
Krok 2
Słoninę i boczek pokrój w drobną kostkę i smaż na niewielkim ogniu aż wytopi się tłuszcz. Dodaj posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż się zeszkli. Dodaj mąkę, wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 3
Dodaj cebulę z boczkiem do kapusty. Dołóż szczypiorek i pokruszoną kostkę. Wymieszaj. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej