Omlet biszkoptowy z konfiturą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z konfiturą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj. Przełóż do piany i delikatnie połącz obie masy.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i wylej masę omletową. Smaż na wolnym ogniu.

Krok 4

Patelnię odstaw z ognia, przykryj dużym talerzem i przytrzymując odwróć tak, by omlet pozostał na talerzu.

Krok 5

Patelnię postaw na gaz, włóż pozostałą łyżkę masła, zsuń omlet z talerza i dosmaż. Gotowy omlet wyłóż na talerz.

Krok 6

Posmaruj konfiturą i zroluj delikatnie. Przekrój na pół. Posyp owocami i cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik gotowany
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej