Omlet biszkoptowy z konfiturą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z konfiturą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj. Przełóż do piany i delikatnie połącz obie masy.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i wylej masę omletową. Smaż na wolnym ogniu.

Krok 4

Patelnię odstaw z ognia, przykryj dużym talerzem i przytrzymując odwróć tak, by omlet pozostał na talerzu.

Krok 5

Patelnię postaw na gaz, włóż pozostałą łyżkę masła, zsuń omlet z talerza i dosmaż. Gotowy omlet wyłóż na talerz.

Krok 6

Posmaruj konfiturą i zroluj delikatnie. Przekrój na pół. Posyp owocami i cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej