Omlet biszkoptowy z konfiturą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj. Przełóż do piany i delikatnie połącz obie masy.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i wylej masę omletową. Smaż na wolnym ogniu.

Krok 4

Patelnię odstaw z ognia, przykryj dużym talerzem i przytrzymując odwróć tak, by omlet pozostał na talerzu.

Krok 5

Patelnię postaw na gaz, włóż pozostałą łyżkę masła, zsuń omlet z talerza i dosmaż. Gotowy omlet wyłóż na talerz.

Krok 6

Posmaruj konfiturą i zroluj delikatnie. Przekrój na pół. Posyp owocami i cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej