PRZEPISY.PL

Omlet biszkoptowy z konfiturą

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • sól1 szczypta
  • cukier2 łyżki
  • jajka2 szt
  • mąka2 łyżki
  • masło3 łyżki
  • cukier puder2 łyżki
  • konfitura2 łyżki
  • owoce 2 łyżki
    • Krok 1

      Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę.
    • Krok 2

      Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj. Przełóż do piany i delikatnie połącz obie masy.
    • Krok 3

      Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i wylej masę omletową. Smaż na wolnym ogniu.
    • Krok 4

      Patelnię odstaw z ognia, przykryj dużym talerzem i przytrzymując odwróć tak, by omlet pozostał na talerzu.
    • Krok 5

      Patelnię postaw na gaz, włóż pozostałą łyżkę masła, zsuń omlet z talerza i dosmaż. Gotowy omlet wyłóż na talerz.
    • Krok 6

      Posmaruj konfiturą i zroluj delikatnie. Przekrój na pół. Posyp owocami i cukrem pudrem.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    42
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    1
    osoba dodała do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe