Omlet biszkoptowy z konfiturą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z konfiturą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj. Przełóż do piany i delikatnie połącz obie masy.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i wylej masę omletową. Smaż na wolnym ogniu.

Krok 4

Patelnię odstaw z ognia, przykryj dużym talerzem i przytrzymując odwróć tak, by omlet pozostał na talerzu.

Krok 5

Patelnię postaw na gaz, włóż pozostałą łyżkę masła, zsuń omlet z talerza i dosmaż. Gotowy omlet wyłóż na talerz.

Krok 6

Posmaruj konfiturą i zroluj delikatnie. Przekrój na pół. Posyp owocami i cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej