Orientalne sataye z kurczaka z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne sataye z kurczaka z imbirem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki.

Krok 2

Piersi umyj i osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Kawałki kurczaka przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przygotowaną pastą. Zamarynowane mięso nadziewaj na drewniane patyki długości ok. 8-10 cm i smaż na rozgrzanej patelni 10 minut przewracając co 2 minuty. Gotowe sataye skrop sokiem z limonki i podawaj, najlepiej z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty dodaj posiekaną papryczkę chilli a sataye nabiorą ostrego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej