Orientalne sataye z kurczaka z imbirem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki.

Krok 2

Piersi umyj i osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Kawałki kurczaka przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przygotowaną pastą. Zamarynowane mięso nadziewaj na drewniane patyki długości ok. 8-10 cm i smaż na rozgrzanej patelni 10 minut przewracając co 2 minuty. Gotowe sataye skrop sokiem z limonki i podawaj, najlepiej z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty dodaj posiekaną papryczkę chilli a sataye nabiorą ostrego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej