Orientalne sataye z kurczaka z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne sataye z kurczaka z imbirem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki.

Krok 2

Piersi umyj i osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Kawałki kurczaka przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przygotowaną pastą. Zamarynowane mięso nadziewaj na drewniane patyki długości ok. 8-10 cm i smaż na rozgrzanej patelni 10 minut przewracając co 2 minuty. Gotowe sataye skrop sokiem z limonki i podawaj, najlepiej z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty dodaj posiekaną papryczkę chilli a sataye nabiorą ostrego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne sataye z kurczaka z imbiremOrientalne sataye z kurczaka z imbirem

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki.