Orientalne sataye z kurczaka z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne sataye z kurczaka z imbirem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki.

Krok 2

Piersi umyj i osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Kawałki kurczaka przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przygotowaną pastą. Zamarynowane mięso nadziewaj na drewniane patyki długości ok. 8-10 cm i smaż na rozgrzanej patelni 10 minut przewracając co 2 minuty. Gotowe sataye skrop sokiem z limonki i podawaj, najlepiej z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty dodaj posiekaną papryczkę chilli a sataye nabiorą ostrego smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne sataye z kurczaka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Francuska sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne sataye z kurczaka z imbiremOrientalne sataye z kurczaka z imbirem

Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem sezamowym na jednolitą pastę. Dodaj pozostałe składniki marynaty oprócz soku z limonki.