Składniki
1 łyżka
1.5 kilograma
1 szczypta
4 łyżki
0.5 szklanki
3 sztuki
20 dekagramów
0.5 kilograma
0.5 szklanki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet rozetnij na duży płat, lekko rozbij. Oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i posmaruj połową musztardy. Szpinak rozmroź i odciśnij.
Krok 2
Szpinak wymieszaj z kremówką, posiekanym czosnkiem, przypraw pieprzem i gałką muszkatołową. Ułóż na mięsie i przykryj pomidorami.
Krok 3
Filet zwiń w roladę i owiń sznurkiem. Wyłóż na blachę skrop olejem.
Krok 4
Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. polewając winem. Posmaruj reszta musztardy i piecz około 30 minut w temperaturze 185 stopni.
Krok 5
Pieczeń pokrój i ułóż na półmisku. Sos z pieczeni przelej do naczynia zabiel śmietaną 18% i podawaj do pieczeni.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej