Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
trudne
8 osób zapisało
Składniki
1.5 kilograma
4 łyżki
0.5 kilograma
12 sztuk
3 sztuki
20 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet rozetnij na duży płat, lekko rozbij. Oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i posmaruj połową musztardy. Szpinak rozmroź i odciśnij.
Krok 2
Szpinak wymieszaj z kremówką, posiekanym czosnkiem, przypraw pieprzem i gałką muszkatołową. Ułóż na mięsie i przykryj pomidorami.
Krok 3
Filet zwiń w roladę i owiń sznurkiem. Wyłóż na blachę skrop olejem.
Krok 4
Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. polewając winem. Posmaruj reszta musztardy i piecz około 30 minut w temperaturze 185 stopni.
Krok 5
Pieczeń pokrój i ułóż na półmisku. Sos z pieczeni przelej do naczynia zabiel śmietaną 18% i podawaj do pieczeni.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej