Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
trudne
11 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1.5 kilograma
1 szczypta
4 łyżki
0.5 szklanki
3 sztuki
20 dekagramów
0.5 kilograma
0.5 szklanki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet rozetnij na duży płat, lekko rozbij. Oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i posmaruj połową musztardy. Szpinak rozmroź i odciśnij.
Krok 2
Szpinak wymieszaj z kremówką, posiekanym czosnkiem, przypraw pieprzem i gałką muszkatołową. Ułóż na mięsie i przykryj pomidorami.
Krok 3
Filet zwiń w roladę i owiń sznurkiem. Wyłóż na blachę skrop olejem.
Krok 4
Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. polewając winem. Posmaruj reszta musztardy i piecz około 30 minut w temperaturze 185 stopni.
Krok 5
Pieczeń pokrój i ułóż na półmisku. Sos z pieczeni przelej do naczynia zabiel śmietaną 18% i podawaj do pieczeni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej