Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1.5 kilograma

1 szczypta

4 łyżki

0.5 szklanki

3 sztuki

20 dekagramów

0.5 kilograma

0.5 szklanki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet rozetnij na duży płat, lekko rozbij. Oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i posmaruj połową musztardy. Szpinak rozmroź i odciśnij.

Krok 2

Szpinak wymieszaj z kremówką, posiekanym czosnkiem, przypraw pieprzem i gałką muszkatołową. Ułóż na mięsie i przykryj pomidorami.

Krok 3

Filet zwiń w roladę i owiń sznurkiem. Wyłóż na blachę skrop olejem.

Krok 4

Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. polewając winem. Posmaruj reszta musztardy i piecz około 30 minut w temperaturze 185 stopni.

Krok 5

Pieczeń pokrój i ułóż na półmisku. Sos z pieczeni przelej do naczynia zabiel śmietaną 18% i podawaj do pieczeni.

MartaS

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej