Drobiowa pieczeń ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

12 sztuk

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

20 dekagramów

0.5 kilograma

1.5 kilograma

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet rozetnij na duży płat, lekko rozbij. Oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i posmaruj połową musztardy. Szpinak rozmroź i odciśnij.

Krok 2

Szpinak wymieszaj z kremówką, posiekanym czosnkiem, przypraw pieprzem i gałką muszkatołową. Ułóż na mięsie i przykryj pomidorami.

Krok 3

Filet zwiń w roladę i owiń sznurkiem. Wyłóż na blachę skrop olejem.

Krok 4

Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. polewając winem. Posmaruj reszta musztardy i piecz około 30 minut w temperaturze 185 stopni.

Krok 5

Pieczeń pokrój i ułóż na półmisku. Sos z pieczeni przelej do naczynia zabiel śmietaną 18% i podawaj do pieczeni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej