Łopatka w miodzie i musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka w miodzie i musztardzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

9

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

5 ziaren

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

null

4 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Miód wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zalej mięso i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po upływie tego czasu mięso ułóż na natłuszczonej blasze, obsyp pieprzem, zielem i śliwkami. Piecz 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej