Łopatka w miodzie i musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka w miodzie i musztardzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

5 ziaren

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

null

4 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Miód wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zalej mięso i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po upływie tego czasu mięso ułóż na natłuszczonej blasze, obsyp pieprzem, zielem i śliwkami. Piecz 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej