
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
5 ziaren
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
null
4 sztuki
4 łyżki
5 sztuk
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Miód wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zalej mięso i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po upływie tego czasu mięso ułóż na natłuszczonej blasze, obsyp pieprzem, zielem i śliwkami. Piecz 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 4
Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej