
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
5 ziaren
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
null
4 sztuki
4 łyżki
5 sztuk
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Miód wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zalej mięso i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po upływie tego czasu mięso ułóż na natłuszczonej blasze, obsyp pieprzem, zielem i śliwkami. Piecz 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 4
Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej