Łopatka w miodzie i musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka w miodzie i musztardzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

5 ziaren

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

null

4 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Miód wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zalej mięso i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po upływie tego czasu mięso ułóż na natłuszczonej blasze, obsyp pieprzem, zielem i śliwkami. Piecz 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka w miodzie i musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej