Składniki
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
5 ziaren
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
null
4 sztuki
4 łyżki
5 sztuk
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Miód wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zalej mięso i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po upływie tego czasu mięso ułóż na natłuszczonej blasze, obsyp pieprzem, zielem i śliwkami. Piecz 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 4
Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej