Polędwiczki w migdałach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

3 sztuki

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz, posyp solą i pieprzem, po czym obsmaż na maśle*. Przełóż do natłuszczonego i posypanego bułką naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Migdały sparz, drobno pokrój.

Krok 3

Żółtka posiekaj, wymieszaj z migdałami, dodaj posiekane ziołami, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Masą zalej polędwiczki i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 200 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej