Polędwiczki w migdałach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

3 sztuki

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz, posyp solą i pieprzem, po czym obsmaż na maśle*. Przełóż do natłuszczonego i posypanego bułką naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Migdały sparz, drobno pokrój.

Krok 3

Żółtka posiekaj, wymieszaj z migdałami, dodaj posiekane ziołami, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Masą zalej polędwiczki i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 200 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej