Składniki
3 łyżki
50 gramów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
200 gramów
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż opłucz pod zimną wodą, wrzuć do garnka, zalej i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 2
Krewetki umyj i posól, a jajka ubij wraz z łyżeczką przyprawy pięć smaków.
Krok 3
Cebule posiekaj i dodaj do jajka.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju usmaż cienki omlet i pokrój go na kwadraty o boku 1,5 cm. W taki sam sposób pokrój szynkę.
Krok 5
Na kolejnej łyżce oleju smaż krewetki przez minutę, po czym dodaj szynkę, groszek i smaż jeszcze przez 2 minuty.
Krok 6
Zdejmij z patelni, a na ostatniej łyżce oleju podsmaż ryż
Krok 7
Dodaj krewetki, szynkę, groszek i pokrojony omlet. Wszystko wymieszaj, dodaj pozostałą przyprawę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej