Krewetki po kantońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki po kantońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

50 gramów

50 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż opłucz pod zimną wodą, wrzuć do garnka, zalej i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 2

Krewetki umyj i posól, a jajka ubij wraz z łyżeczką przyprawy pięć smaków.

Krok 3

Cebule posiekaj i dodaj do jajka.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju usmaż cienki omlet i pokrój go na kwadraty o boku 1,5 cm. W taki sam sposób pokrój szynkę.

Krok 5

Na kolejnej łyżce oleju smaż krewetki przez minutę, po czym dodaj szynkę, groszek i smaż jeszcze przez 2 minuty.

Krok 6

Zdejmij z patelni, a na ostatniej łyżce oleju podsmaż ryż

Krok 7

Dodaj krewetki, szynkę, groszek i pokrojony omlet. Wszystko wymieszaj, dodaj pozostałą przyprawę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki po kantońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej