Pomarańczowe spaghetti z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe spaghetti z anchois

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

30 gramów

360 gramów

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę obrać dokładnie z błon i pokroić w kostkę. Anchois osączyć i pokroić na małą kosteczkę. Makaron ugotować al dente.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić ząbek czosnku. Gdy zbrązowieje wyjąć go widelcem z patelni i wrzucić anchois. Smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Po chwili dodać pomarańcze. Dusić na małym ogniu do momentu uzyskania kremowej konsystecji. Dolać cointreau i chwilę jeszcze poddusić. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni.

Krok 3

Do sosu pomarańczowego dodać makaron, podprażoną bułkę tartą, przyprawę w mini kostkach Czosnek oraz kilka listków świeżej mięty. Wszystko delikatnie wymieszać i natychmiast podawać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona karkówka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej