Pomarańczowe spaghetti z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe spaghetti z anchois

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

3 łyżki

360 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

50 mililitrów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę obrać dokładnie z błon i pokroić w kostkę. Anchois osączyć i pokroić na małą kosteczkę. Makaron ugotować al dente.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić ząbek czosnku. Gdy zbrązowieje wyjąć go widelcem z patelni i wrzucić anchois. Smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Po chwili dodać pomarańcze. Dusić na małym ogniu do momentu uzyskania kremowej konsystecji. Dolać cointreau i chwilę jeszcze poddusić. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni.

Krok 3

Do sosu pomarańczowego dodać makaron, podprażoną bułkę tartą, przyprawę w mini kostkach Czosnek oraz kilka listków świeżej mięty. Wszystko delikatnie wymieszać i natychmiast podawać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej