Pomarańczowe spaghetti z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe spaghetti z anchois

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

3 łyżki

360 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

50 mililitrów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę obrać dokładnie z błon i pokroić w kostkę. Anchois osączyć i pokroić na małą kosteczkę. Makaron ugotować al dente.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić ząbek czosnku. Gdy zbrązowieje wyjąć go widelcem z patelni i wrzucić anchois. Smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Po chwili dodać pomarańcze. Dusić na małym ogniu do momentu uzyskania kremowej konsystecji. Dolać cointreau i chwilę jeszcze poddusić. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni.

Krok 3

Do sosu pomarańczowego dodać makaron, podprażoną bułkę tartą, przyprawę w mini kostkach Czosnek oraz kilka listków świeżej mięty. Wszystko delikatnie wymieszać i natychmiast podawać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe spaghetti z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej