
Składniki
30 gramów
3 łyżki
360 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
50 mililitrów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańczę obrać dokładnie z błon i pokroić w kostkę. Anchois osączyć i pokroić na małą kosteczkę. Makaron ugotować al dente.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić ząbek czosnku. Gdy zbrązowieje wyjąć go widelcem z patelni i wrzucić anchois. Smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Po chwili dodać pomarańcze. Dusić na małym ogniu do momentu uzyskania kremowej konsystecji. Dolać cointreau i chwilę jeszcze poddusić. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni.
Krok 3
Do sosu pomarańczowego dodać makaron, podprażoną bułkę tartą, przyprawę w mini kostkach Czosnek oraz kilka listków świeżej mięty. Wszystko delikatnie wymieszać i natychmiast podawać
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej