
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź z wody.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek, cebulę i imbir.

Krok 3
Po chwili dodaj warzywa oraz curry. Smaż, aż wszystko będzie lekko rumiane.

Krok 4
Teraz dodaj śmietankę i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty, aż sos zrobi się kremowy. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, z ryżem. Do warzyw możesz dodać również zielony groszek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa po indyjsku
Indyjska kuchnia kojarzy się z aromatycznymi przyprawami, często dość ostrymi, duszonymi warzywami oraz ryżem. Nie musisz jednak jechać do Indii, żeby skosztować takich potraw. Wystarczy ugotować warzywa na patelnię, a później poddusić je z cebulą, czosnkiem i imbirem. Przyprawa curry sprawi, że danie nabierze prawdziwie indyjskiego charakteru. Sos zagęścisz dzięki śmietanie, ale danie będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli zamiast niej użyjesz mleczka kokosowego. Jest to składnik typowy dla tamtejszej kuchni. Do dania dodać możesz również groszek oraz świeżą kozieradkę lub kolendrę. Przygotowaną w ten sposób warzywną potrawkę dopraw według uznania kurkumą oraz chili. Gotowe danie podawaj z ryżem lub z tradycyjnym indyjskim chlebem naan, który łatwo upiec samodzielnie. Coraz częściej można go również kupić w sklepach z żywnością orientalną.