
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź z wody.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek, cebulę i imbir.

Krok 3
Po chwili dodaj warzywa oraz curry. Smaż, aż wszystko będzie lekko rumiane.

Krok 4
Teraz dodaj śmietankę i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty, aż sos zrobi się kremowy. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, z ryżem. Do warzyw możesz dodać również zielony groszek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa po indyjsku
Indyjska kuchnia kojarzy się z aromatycznymi przyprawami, często dość ostrymi, duszonymi warzywami oraz ryżem. Nie musisz jednak jechać do Indii, żeby skosztować takich potraw. Wystarczy ugotować warzywa na patelnię, a później poddusić je z cebulą, czosnkiem i imbirem. Przyprawa curry sprawi, że danie nabierze prawdziwie indyjskiego charakteru. Sos zagęścisz dzięki śmietanie, ale danie będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli zamiast niej użyjesz mleczka kokosowego. Jest to składnik typowy dla tamtejszej kuchni. Do dania dodać możesz również groszek oraz świeżą kozieradkę lub kolendrę. Przygotowaną w ten sposób warzywną potrawkę dopraw według uznania kurkumą oraz chili. Gotowe danie podawaj z ryżem lub z tradycyjnym indyjskim chlebem naan, który łatwo upiec samodzielnie. Coraz częściej można go również kupić w sklepach z żywnością orientalną.































