Pieczone warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.

Krok 2

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.

Krok 3

Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 4

Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej