Pieczone warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.

Krok 2

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.

Krok 3

Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 4

Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej