
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
null
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.
Krok 2
Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.
Krok 3
Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.
Krok 4
Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej