Pieczone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

160

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.

Krok 2

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.

Krok 3

Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 4

Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej