PRZEPISY.PL

Pieczone warzywa

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki3 szt
  • cukinia2 szt
  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • pomidory4 szt
  • parmezan10 dkg
  • sól morska1 szczypta
  • ocet balsamiczny1 łyżka
  • cebula czerwona3 szt
  • papryka żółta2 szt
  • sos:
  • płynny miód2 łyżki
  • skórka z cytryny1 łyżka
  • Krok 1

    Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.
  • Krok 2

    Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.
  • Krok 3

    Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.
  • Krok 4

    Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

105
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
61
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
157
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe