Pieczone warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone cebule obierz i pokrój w ćwiartki, ziemniaki wyszoruj i pokrój w ósemki, cukinie i papryki w plastry, pomidory na połowy.

Krok 2

Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem. Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez około 40 min.

Krok 3

Oliwę wymieszaj z miodem, octem, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 4

Sosem polej warzywa i posyp je startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej