
Składniki
500 gramów
500 gramów
500 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
50 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój dynię, cukinię oraz patisona w kawałki i przełóż je do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Wymieszaj kwaśną śmietanę z posiekanym czosnkiem, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanymi ziołami i zalej warzywa.
Krok 3
Posyp danie startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 40-45 minut, aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z dyni i cukinii
Zapiekanka z dyni na pewno Ci posmakuje. Zwłaszcza jeśli masz ochotę na coś nowego z udziałem dyni i cukinii, które stają się coraz popularniejsze!
Dla kogo?
Zapiekanka z cukinii to przepis na zdrowe i lekkie danie. Idealne dla każdego!
Na jaką okazję?
Zapiekanka z dyni to obowiązkowy must have w sezonie dyniowym. Warto przygotować ją na kolację. Spróbuj, a się nie zawiedziesz!
Czy wiesz, że?
Do przyrządzenia zapiekanki z cukinią dobrze użyć dyni hokkaido. Jest ona bardziej zwarta i mniej się rozpada niż inne dynie, więc sprawdzi się tu znakomicie.
Dla urozmaicenia
Jeśli nie masz pod ręką parmezanu, użyj dowolnego sera żółtego. Będzie tak samo pysznie!