Składniki
500 gramów
500 gramów
500 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
50 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój dynię, cukinię oraz patisona w kawałki i przełóż je do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Wymieszaj kwaśną śmietanę z posiekanym czosnkiem, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanymi ziołami i zalej warzywa.
Krok 3
Posyp danie startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 40-45 minut, aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z dyni i cukinii
Zapiekanka z dyni na pewno Ci posmakuje. Zwłaszcza jeśli masz ochotę na coś nowego z udziałem dyni i cukinii, które stają się coraz popularniejsze!
Dla kogo?
Zapiekanka z cukinii to przepis na zdrowe i lekkie danie. Idealne dla każdego!
Na jaką okazję?
Zapiekanka z dyni to obowiązkowy must have w sezonie dyniowym. Warto przygotować ją na kolację. Spróbuj, a się nie zawiedziesz!
Czy wiesz, że?
Do przyrządzenia zapiekanki z cukinią dobrze użyć dyni hokkaido. Jest ona bardziej zwarta i mniej się rozpada niż inne dynie, więc sprawdzi się tu znakomicie.
Dla urozmaicenia
Jeśli nie masz pod ręką parmezanu, użyj dowolnego sera żółtego. Będzie tak samo pysznie!