Ciasto francuskie z jajkiem i boczkiem - zapiekane | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bekonem i jajkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
210 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

350 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski i wytop na patelni. Cebulę również pokrój w paski i przesmaż z boczkiem.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 10 minut.

Krok 3

W blenderze umieść 3 surowe jajka, śmietanę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zmiksuj.

Krok 4

Na zapieczonym spodzie wyłóż boczek z cebulą oraz ugotowane i pokrojone w plastry jajka. Całość zalej zmiksowaną masą.

Krok 5

Naczynie wstaw na 20 minut do nagrzanego do 150 °C piekarnika. Po tym czasie wyjmij je i przykryj drugą warstwą ciasta. Jego wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej