
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
350 mililitrów
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w paski i wytop na patelni. Cebulę również pokrój w paski i przesmaż z boczkiem.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 10 minut.
Krok 3
W blenderze umieść 3 surowe jajka, śmietanę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zmiksuj.
Krok 4
Na zapieczonym spodzie wyłóż boczek z cebulą oraz ugotowane i pokrojone w plastry jajka. Całość zalej zmiksowaną masą.
Krok 5
Naczynie wstaw na 20 minut do nagrzanego do 150 °C piekarnika. Po tym czasie wyjmij je i przykryj drugą warstwą ciasta. Jego wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej