Ciasto francuskie z jajkiem i boczkiem - zapiekane | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bekonem i jajkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
210 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

350 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski i wytop na patelni. Cebulę również pokrój w paski i przesmaż z boczkiem.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 10 minut.

Krok 3

W blenderze umieść 3 surowe jajka, śmietanę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zmiksuj.

Krok 4

Na zapieczonym spodzie wyłóż boczek z cebulą oraz ugotowane i pokrojone w plastry jajka. Całość zalej zmiksowaną masą.

Krok 5

Naczynie wstaw na 20 minut do nagrzanego do 150 °C piekarnika. Po tym czasie wyjmij je i przykryj drugą warstwą ciasta. Jego wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bekonem i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej