Składniki
2 łyżki
5 łyżek
5 łyżek
3 szczypty
15 sztuk
2 łyżki
1 szczypta
2 szczypty
3 szklanki
2 łyżki
4 szczypty
1 opakowanie
2 opakowania
2 szczypty
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować na al dente. Następnie po ugotowaniu odcedzić na sitku i zostawić do ostygnięcia. przygotować patelnię z olejem.
Krok 2
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę lub w paski. Na rozgrzany olej wrzucić pieczarki i dusić około 5 minut. Mięso mielone wrzucić do duszących się pieczarek i wymieszać. Następnie przyprawić pieprzem, solą, bazylią , ziołami prowansalskimi i wymieszać. Potem dodać przecier pomidorowy i keczup a także kukurydzę i wszystko wymieszać i potrzymać na ogniu około 5 minut.
Krok 3
Sos do zapiekanki: do małego garnka wrzucić 2 łyżki mąki, 2 łyżki roztopionego masła i 3 szklanki mleka. Wszystko wymieszać i postawić na ogień. Następnie przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Trzymać sos aż będzie ciepły. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub olejem. Następnie włożyć pół makaronu , na to mięso i resztę makaronu . Ser starty na dużych oczkach posypać makaron i zalać sosem. PIEC: 180 stopni na około 20 minut :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej