Parowkowe rollsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parowkowe rollsy

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

2

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oryginalna nazwa to 'sausage roll' jest to szybka i smaczna przekaska dla calej rodziny ale rowniez sprawdza sie na przyjeciach czy innych imprezach. Mozna je przygotowac na rozne sposoby ale dzisiejszy przepis bedzie dotyczyl typowej przekaski. Potrzebujemy opakowanie z ciastem francuskim i nalezy pokroic ciasto na kwadraciki. Parowki kroimi na male kawalki takie by zmiescily sie w kwadratowym ciescie i to samo robimy z zoltym serem.

Krok 2

W kazdym kwadracie ciasta francuskiego kladziemy kawalek parowki i plasterek sera.Taki kwadracik zawijamy, mozemy nozem wyciac wzorki do dekoracji w zaleznosci od upodobania. Tak przygotowane rollsy kladziemy na papier do pieczenia na blaszcze i wkladamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. I gotowe :) Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej