
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oryginalna nazwa to 'sausage roll' jest to szybka i smaczna przekaska dla calej rodziny ale rowniez sprawdza sie na przyjeciach czy innych imprezach. Mozna je przygotowac na rozne sposoby ale dzisiejszy przepis bedzie dotyczyl typowej przekaski. Potrzebujemy opakowanie z ciastem francuskim i nalezy pokroic ciasto na kwadraciki. Parowki kroimi na male kawalki takie by zmiescily sie w kwadratowym ciescie i to samo robimy z zoltym serem.
Krok 2
W kazdym kwadracie ciasta francuskiego kladziemy kawalek parowki i plasterek sera.Taki kwadracik zawijamy, mozemy nozem wyciac wzorki do dekoracji w zaleznosci od upodobania. Tak przygotowane rollsy kladziemy na papier do pieczenia na blaszcze i wkladamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. I gotowe :) Zycze smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















