Parowkowe rollsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parowkowe rollsy

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

2

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oryginalna nazwa to 'sausage roll' jest to szybka i smaczna przekaska dla calej rodziny ale rowniez sprawdza sie na przyjeciach czy innych imprezach. Mozna je przygotowac na rozne sposoby ale dzisiejszy przepis bedzie dotyczyl typowej przekaski. Potrzebujemy opakowanie z ciastem francuskim i nalezy pokroic ciasto na kwadraciki. Parowki kroimi na male kawalki takie by zmiescily sie w kwadratowym ciescie i to samo robimy z zoltym serem.

Krok 2

W kazdym kwadracie ciasta francuskiego kladziemy kawalek parowki i plasterek sera.Taki kwadracik zawijamy, mozemy nozem wyciac wzorki do dekoracji w zaleznosci od upodobania. Tak przygotowane rollsy kladziemy na papier do pieczenia na blaszcze i wkladamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. I gotowe :) Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej