
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oryginalna nazwa to 'sausage roll' jest to szybka i smaczna przekaska dla calej rodziny ale rowniez sprawdza sie na przyjeciach czy innych imprezach. Mozna je przygotowac na rozne sposoby ale dzisiejszy przepis bedzie dotyczyl typowej przekaski. Potrzebujemy opakowanie z ciastem francuskim i nalezy pokroic ciasto na kwadraciki. Parowki kroimi na male kawalki takie by zmiescily sie w kwadratowym ciescie i to samo robimy z zoltym serem.
Krok 2
W kazdym kwadracie ciasta francuskiego kladziemy kawalek parowki i plasterek sera.Taki kwadracik zawijamy, mozemy nozem wyciac wzorki do dekoracji w zaleznosci od upodobania. Tak przygotowane rollsy kladziemy na papier do pieczenia na blaszcze i wkladamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. I gotowe :) Zycze smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej