
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i obierz. Część pokrój w plasterki, część na połowy.
Krok 2
Ułóż je na posmarowanej olejem blasze. Piecz 55 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
15 minut przed końcem pieczenia ziemniaki w plasterkach posyp połową żółtego sera.
Krok 4
Boczek pokrój w kostkę.
Krok 5
Połówki ziemniaków udekoruj kawałkami boczku, rozmarynem i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej