Składniki
8 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i obierz. Część pokrój w plasterki, część na połowy.
Krok 2
Ułóż je na posmarowanej olejem blasze. Piecz 55 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
15 minut przed końcem pieczenia ziemniaki w plasterkach posyp połową żółtego sera.
Krok 4
Boczek pokrój w kostkę.
Krok 5
Połówki ziemniaków udekoruj kawałkami boczku, rozmarynem i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej