Złociste ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i obierz. Część pokrój w plasterki, część na połowy.

Krok 2

Ułóż je na posmarowanej olejem blasze. Piecz 55 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

15 minut przed końcem pieczenia ziemniaki w plasterkach posyp połową żółtego sera.

Krok 4

Boczek pokrój w kostkę.

Krok 5

Połówki ziemniaków udekoruj kawałkami boczku, rozmarynem i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej