
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i obierz. Część pokrój w plasterki, część na połowy.
Krok 2
Ułóż je na posmarowanej olejem blasze. Piecz 55 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
15 minut przed końcem pieczenia ziemniaki w plasterkach posyp połową żółtego sera.
Krok 4
Boczek pokrój w kostkę.
Krok 5
Połówki ziemniaków udekoruj kawałkami boczku, rozmarynem i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej