Złociste ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i obierz. Część pokrój w plasterki, część na połowy.

Krok 2

Ułóż je na posmarowanej olejem blasze. Piecz 55 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

15 minut przed końcem pieczenia ziemniaki w plasterkach posyp połową żółtego sera.

Krok 4

Boczek pokrój w kostkę.

Krok 5

Połówki ziemniaków udekoruj kawałkami boczku, rozmarynem i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej