
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
125 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Po wystudzeniu pokrój w plasterki.
Krok 2
Kiełbasę i cebulę pokrój i podsmaż na patelni. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i gałką.
Krok 3
Mąkę przesmaż na łyżce masła i rozprowadź zimnym mlekiem. Zagotuj.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ziemniaków, cebulę z kiełbasą, połowę sera i ponownie ziemniaki.
Krok 5
Zalej sosem z mleka i posyp resztą sera.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej