
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
125 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Po wystudzeniu pokrój w plasterki.
Krok 2
Kiełbasę i cebulę pokrój i podsmaż na patelni. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i gałką.
Krok 3
Mąkę przesmaż na łyżce masła i rozprowadź zimnym mlekiem. Zagotuj.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ziemniaków, cebulę z kiełbasą, połowę sera i ponownie ziemniaki.
Krok 5
Zalej sosem z mleka i posyp resztą sera.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej