
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
125 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Po wystudzeniu pokrój w plasterki.
Krok 2
Kiełbasę i cebulę pokrój i podsmaż na patelni. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i gałką.
Krok 3
Mąkę przesmaż na łyżce masła i rozprowadź zimnym mlekiem. Zagotuj.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ziemniaków, cebulę z kiełbasą, połowę sera i ponownie ziemniaki.
Krok 5
Zalej sosem z mleka i posyp resztą sera.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej