
Składniki
1 sztuka
50 dekagramów
1 szklanka
6 sztuk
10 dekagramów
1 łyżka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na patelni roztop 2 łyżki masła, dodaj mąkę i delikatnie podsmaż. Wlej mleko cały czas mieszając. Wrzuć listek laurowy i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj około 5 minut. Zejmij garnek z ognia, wyjmij listek laurowy i odstaw, aby sos ostygł.
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na połówki.
Krok 3
Umyj i osusz pieczarki, pokrój je w plastry. Lekko je podsmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 4
Do posmarowanej formy masłem wyłóż jajka i pieczarki. Wlej sos i posyp orzechami. Formę włóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut o temperaturze 180 stopni. Potrawa powinna mieć złocisty kolor.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej