Jajka pod beszamelem

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

50 dekagramów

1 szklanka

20 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na patelni roztop 2 łyżki masła, dodaj mąkę i delikatnie podsmaż. Wlej mleko cały czas mieszając. Wrzuć listek laurowy i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj około 5 minut. Zejmij garnek z ognia, wyjmij listek laurowy i odstaw, aby sos ostygł.

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na połówki.

Krok 3

Umyj i osusz pieczarki, pokrój je w plastry. Lekko je podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 4

Do posmarowanej formy masłem wyłóż jajka i pieczarki. Wlej sos i posyp orzechami. Formę włóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut o temperaturze 180 stopni. Potrawa powinna mieć złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej