Jajka pod beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka pod beszamelem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

1 szklanka

6 sztuk

10 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na patelni roztop 2 łyżki masła, dodaj mąkę i delikatnie podsmaż. Wlej mleko cały czas mieszając. Wrzuć listek laurowy i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj około 5 minut. Zejmij garnek z ognia, wyjmij listek laurowy i odstaw, aby sos ostygł.

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na połówki.

Krok 3

Umyj i osusz pieczarki, pokrój je w plastry. Lekko je podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 4

Do posmarowanej formy masłem wyłóż jajka i pieczarki. Wlej sos i posyp orzechami. Formę włóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut o temperaturze 180 stopni. Potrawa powinna mieć złocisty kolor.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej