PRZEPISY.PL
Szaszłyki z karkówki - autor: Piotr Murawski

Szaszłyki z karkówki

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
54
osoby dodały do Mniamlisty
54
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek1 łyżka
Szaszłyki z karkówki – krok 1

Krok 1

Karkówkę oczyść, umyj i pokrój w plastry średniej grubości. Każdy z plastrów przekrój jeszcze na połowę.
Szaszłyki z karkówki – krok 2

Krok 2

Naturalną przyprawę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą. Mięso zamarynuj w marynacie i odstaw na minimum 1 godzinę do lodówki.
Szaszłyki z karkówki – krok 3

Krok 3

Czosnek obierz, a boczek pokrój w cieniutkie plastry. Na szpadki szaszłykowe nadziewaj w kolejności: mięso, kawałek rozmarynu, zwinięty boczek i czosnek. Na każdej porcji powinny być 3-4 kawałki mięsa.
Szaszłyki z karkówki – krok 4

Krok 4

Szaszłyki opiekaj na grillu, aż mięso będzie miękkie. Szaszłyki można zrobić dzień wcześniej i pozostawić do zamarynowania. Podawaj z sałatami i opiekanymi ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

68
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
40
osób dodało do Mniamlisty
90''
2
Łatwe
109
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
61
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe