Tort naleśnikowy z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort naleśnikowy z żółtym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
660 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 szklanki

70 dekagramów

7 dekagramów

1 łyżka

ciasto:

20 dekagramów

2 sztuki

3 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój drobno cebulę. Usmaż ją na oleju. Pokrój pieczarki w plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż chwilę.

Krok 3

Wlej szklankę wody, dodaj kostkę Knorr i całość duś, aż płyn odparuje, a farsz grzybowy zgęstnieje.

Krok 4

Włącz piekarnik na 180 stopni. Dodaj do farszu ser i wymieszaj.

Krok 5

Natłuść tortownicę masłem, następnie układaj na przemian naleśniki i nadzienie. Zapiekaj 20 minut.

5

Opinie o przepisie

  • Marek Przepiórka

    Marek Przepiórka , 11.08.2020

    nie wiem jak to wam smakowało ale mnie posmakowało i na pewno będzie to w moim menu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Liziniewicz

    Anna Liziniewicz , 30.06.2020

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Lempke

    Daniel Lempke , 04.12.2019

    rozumiem, że wkradł się błąd i 200g mąki, 2 jajka i 3 szklanki mleka w farszu zdublowały się z ciasta?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Chorzenpa

    Barbara Chorzenpa , 11.02.2016

    pyszne danie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Mocko

    Ola Mocko , 05.12.2015

    pychota ale zmodyfikowalam..dodalam moeso mielone wieprzowe, zamiast sera zoltego serek topiony i calosc doprawilam papryka chilli, slodka i odrobina czosnku..pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej