Składniki
20 dekagramów
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
3 szklanki
70 dekagramów
7 dekagramów
1 łyżka
ciasto:
20 dekagramów
2 sztuki
3 szklanki
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Pokrój drobno cebulę. Usmaż ją na oleju. Pokrój pieczarki w plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż chwilę.
Krok 3
Wlej szklankę wody, dodaj kostkę Knorr i całość duś, aż płyn odparuje, a farsz grzybowy zgęstnieje.
Krok 4
Włącz piekarnik na 180 stopni. Dodaj do farszu ser i wymieszaj.
Krok 5
Natłuść tortownicę masłem, następnie układaj na przemian naleśniki i nadzienie. Zapiekaj 20 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej