Tort naleśnikowy z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort naleśnikowy z żółtym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
660 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

283 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 szklanki

70 dekagramów

7 dekagramów

1 łyżka

ciasto:

20 dekagramów

2 sztuki

3 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój drobno cebulę. Usmaż ją na oleju. Pokrój pieczarki w plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż chwilę.

Krok 3

Wlej szklankę wody, dodaj kostkę Knorr i całość duś, aż płyn odparuje, a farsz grzybowy zgęstnieje.

Krok 4

Włącz piekarnik na 180 stopni. Dodaj do farszu ser i wymieszaj.

Krok 5

Natłuść tortownicę masłem, następnie układaj na przemian naleśniki i nadzienie. Zapiekaj 20 minut.

5

Opinie o przepisie

  • Marek Przepiórka

    Marek Przepiórka , 11.08.2020

    nie wiem jak to wam smakowało ale mnie posmakowało i na pewno będzie to w moim menu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Liziniewicz

    Anna Liziniewicz , 30.06.2020

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Lempke

    Daniel Lempke , 04.12.2019

    rozumiem, że wkradł się błąd i 200g mąki, 2 jajka i 3 szklanki mleka w farszu zdublowały się z ciasta?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Chorzenpa

    Barbara Chorzenpa , 11.02.2016

    pyszne danie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Mocko

    Ola Mocko , 05.12.2015

    pychota ale zmodyfikowalam..dodalam moeso mielone wieprzowe, zamiast sera zoltego serek topiony i calosc doprawilam papryka chilli, slodka i odrobina czosnku..pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort naleśnikowy z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej