Kurczak orientalny z warzywami i makaronem
łatwe
63 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 opakowania
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet drobiowy myjemy i kroimy w paseczki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju w woku. Podlewamy sosem sojowym.
Krok 2
Warzywa obieramy i kroimy w słupki ok. 3 cm i dodajemy do mięsa. Podsmażamy kilka minut, aż zmiękną.
Krok 3
Warzywa przesuwamy na brzeg woka a w puste miejsce wbijamy jajko. Gdy się tylko zetnie, łączymy z resztą składników.
Krok 4
Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce i wsypujemy do woka.
Krok 5
Kostkę rosołową Knorr rozpuszczamy w 1/4 szklance ciepłej wody i dolewamy do całości.
Krok 6
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przecedzamy i jeszcze ciepły dodajemy do warzyw z mięsem. Lekko podsmażamy, tak aby wszystko się połączyło.
Krok 7
Wykładamy danie na talerze i dekorujemy paskami zielonego pora, co nada daniu orientalny wygląd. Gdy danie wyjdzie za gęste można dolać odrobinę wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej