Kurczak orientalny z warzywami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak orientalny z warzywami i makaronem

Autor: Marzena Przeorska

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet drobiowy myjemy i kroimy w paseczki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju w woku. Podlewamy sosem sojowym.

Krok 2

Warzywa obieramy i kroimy w słupki ok. 3 cm i dodajemy do mięsa. Podsmażamy kilka minut, aż zmiękną.

Krok 3

Warzywa przesuwamy na brzeg woka a w puste miejsce wbijamy jajko. Gdy się tylko zetnie, łączymy z resztą składników.

Krok 4

Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce i wsypujemy do woka.

Krok 5

Kostkę rosołową Knorr rozpuszczamy w 1/4 szklance ciepłej wody i dolewamy do całości.

Krok 6

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przecedzamy i jeszcze ciepły dodajemy do warzyw z mięsem. Lekko podsmażamy, tak aby wszystko się połączyło.

Krok 7

Wykładamy danie na talerze i dekorujemy paskami zielonego pora, co nada daniu orientalny wygląd. Gdy danie wyjdzie za gęste można dolać odrobinę wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak orientalny z warzywami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej