Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami
łatwe
86 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
ciasto:
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
pozostałe składniki:
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta. Patelnię lekko natłuść i poczekaj do momentu, gdy się rozgrzeje.

Krok 2
Smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.

Krok 3
Kurczaka, cebulę oraz pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 4
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według opisu na opakowaniu i zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 5
Przygotowanym sosem posmaruj naleśnika i zwiń go jak krokieta.


Dobra rada:
Naleśniki podawaj najlepiej z surówką colesław.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami
Podaj wytrawne naleśniki w nietypowy sposób. Delikatnie pikantny, mięsno-warzywny farsz świetnie skomponuje się z puszystym ciastem. W przepisie na latające naleśniki z kurczakiem i grzybami przyrządza się je w klasyczny sposób – z jajek, mąki, wody i mleka. Usmażone z dwóch stron powinny być delikatnie chrupiące na brzegach, ale też elastyczne i miękkie w środku. Nadzienie do nich przyrządza się z filetów z kurczaka, pieczarek i cebuli. Wszystkie składniki podsmaż razem, a następnie zalej grzybowym sosem. Możesz je ewentualnie doprawić do smaku rozmarynem, świeżo zmielonym pieprzem lub oregano. Gotowy farsz zawiń w przygotowane wcześniej naleśniki i podawaj od razu. Na talerzu udekoruj je świeżymi warzywami. Doskonale pasuje do nich sałatka Colesław, ale też surówka z marchewki lub czerwonej kapusty. Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami będą bardzo smaczne, jeśli posypiesz je startym żółtym serem lub białą mozzarellą i przez chwilę zapieczesz. Zapoznaj się z przepisem na to pyszne i oryginalnie podawane danie.