
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku. Zdejmij z ognia.
Krok 2
Kromki pieczywa grilluj w domowym opiekaczu i skrop oliwą. Sos przygotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 3
Kurczaka porwij na kawałki i wymieszaj ze szpinakiem, szczypiorem oraz sosem Knorr.
Krok 4
Przygotowany farsz nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapki przekrój w poprzek i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane tosty z kurczakiem
Pyszna, chrupiąca kanapka z ciemnego pieczywa wypełniona nadzieniem z mięsa oraz warzyw – ten przepis przypadnie Ci do gustu. W zaledwie kilku prostych krokach przygotujesz grillowane tosty z kurczakiem, które sprawdzą się podane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Na początek przyrządź farsz, cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż ją na rozgrzanej patelni i dodaj świeży szpinak (sprawdzi się również mrożony). Mieszankę dopraw podstawowymi przyprawami, jednak jeśli chcesz urozmaicić jej smak, wsyp jeszcze odrobinę papryczki chili oraz kuminu. Następnym krokiem jest wybranie chleba – sprawdzi się np. ciemne pieczywo tostowe. Grilluj je w opiekaczu, a po wyjęciu skrop oliwą. Wcześniej przygotowany farsz połącz z kurczakiem i wymieszaj z włoskim sosem sałatkowym, który nada potrawie wyrazistego aromatu. Jak podawać tosty? Farsz wyłóż na kanapki, przykryj je i pokrój w poprzek. Udekoruj połówkami pomidorków koktajlowych lub posyp obficie świeżym szczypiorkiem. Tosty znakomicie skomponują się z pikantnym dipem salsa. Mamy nadzieję, że nasze przepisy będą dla Ciebie inspiracją. Smacznego!



































