Grillowane tosty z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

526 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

219 osób wydrukowało

Pobierz pdf

424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku. Zdejmij z ognia.

Krok 2

Kromki pieczywa grilluj w domowym opiekaczu i skrop oliwą. Sos przygotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 3

Kurczaka porwij na kawałki i wymieszaj ze szpinakiem, szczypiorem oraz sosem Knorr.

Krok 4

Przygotowany farsz nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapki przekrój w poprzek i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Żurkowska

    Gabriela Żurkowska , 27.03.2020

    TAK. Ten przepis to bardzo fajna inspiracja do wielu innych pysznych kanapek. Ja już wielokrotnie robiłąm na różne imprezy wersję z szarpanym kurczakiem, mozzarellą, pesto z bazylii i pomidorem. Zawsze kromki smaruję najpierw pesto, to posypuję kurczakiem i statą białą mozzarellą, a następnie przykrywam plastrami pomidora, trochę przyprawiam solą i pieprzem i daję kolejną kromkę. Wszystko wrzucam do zapiekacza i wychodzi przepyszniee! *.*

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane tosty z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane tosty z kurczakiemGrillowane tosty z kurczakiem

Pyszna, chrupiąca kanapka z ciemnego pieczywa wypełniona nadzieniem z mięsa oraz warzyw – ten przepis przypadnie Ci do gustu. W zaledwie kilku prostych krokach przygotujesz grillowane tosty z kurczakiem, które sprawdzą się podane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Na początek przyrządź farsz, cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż ją na rozgrzanej patelni i dodaj świeży szpinak (sprawdzi się również mrożony). Mieszankę dopraw podstawowymi przyprawami, jednak jeśli chcesz urozmaicić jej smak, wsyp jeszcze odrobinę papryczki chili oraz kuminu. Następnym krokiem jest wybranie chleba – sprawdzi się np. ciemne pieczywo tostowe. Grilluj je w opiekaczu, a po wyjęciu skrop oliwą. Wcześniej przygotowany farsz połącz z kurczakiem i wymieszaj z włoskim sosem sałatkowym, który nada potrawie wyrazistego aromatu. Jak podawać tosty? Farsz wyłóż na kanapki, przykryj je i pokrój w poprzek. Udekoruj połówkami pomidorków koktajlowych lub posyp obficie świeżym szczypiorkiem. Tosty znakomicie skomponują się z pikantnym dipem salsa. Mamy nadzieję, że nasze przepisy będą dla Ciebie inspiracją. Smacznego!