Kanapki z rukolą i szynką parmeńską

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

182 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżeczek

4 garść

8 plastrów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj chleb margaryną Flora Original.

Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - Krok 1

Krok 2

Na posmarowane pieczywo nałóż umytą i osuszoną rukolę oraz plasterki wędliny.

Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - Krok 2

Krok 3

Pomidorki pokrój na ćwiartki i nakładaj na kanapki.

Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - Krok 3
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z rukolą i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z rukolą i szynką parmeńskąKanapki z rukolą i szynką parmeńską

Kanapka z szynką parmeńską i rukolą to drugie śniadanie w iście włoskiej odsłonie! Bardzo praktyczne i wyjątkowo pyszne. To jedno z tych połączeń, które jest idealne w swej prostocie – wystarczy kilka składników i odrobina czasu, by je przygotować.

Dla kogo? Przede wszystkim dla pasjonatów włoskiej kuchni, ale także dla wszystkich zapracowanych, którzy praktykują śniadania na wynos. Takie kanapki bez problemu można spakować i zabrać ze sobą do pracy lub w podróż.

Na zdrowie! Chleb żytni pełnoziarnisty dostarcza naszemu organizmowi wiele cennych składników odżywczych, wśród których znajduje się m.in. miedź, cynk, żelazo oraz niacyna i foliany, które zaliczane są do witamin z grupy B.

Czy wiesz, że? Szynka parmeńska to surowa, podsuszana szynka wieprzowa, pochodząca z Włoch. Swój łagodny smak zawdzięcza procesowi dojrzewania oraz niższej w porównaniu z innymi szynkami tego typu zawartości soli.