Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

5

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

12 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do twarożku dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - Krok 1

Krok 2

Owoce goi sparz wrzącą wodą, chwilę odczekaj aż będą zimne, a następnie dodaj do twarożku.

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, cynku, miedzi, ryboflawiny, potasu, magnezu, żelaza, tiaminy, witaminy B6 i B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymiTwarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi

Drugie śniadanie kojarzy Ci się tylko z kanapkami? Niesłusznie! Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi to przykład na to, jak w prosty i ekspresowy sposób przygotować drugie śniadanie.

Dla kogo? Dla lubiących niestandardowe rozwiązania, a do tego szybkie i zdrowe, twarożek z owocami goji będzie strzałem w dziesiątkę.

Na zdrowie! Serek twarogowy naturalny to wartościowy składnik Twojego menu. Pomoże Ci przyrządzić posiłek, który zapewni ponad 37% dziennego zapotrzebowania na wapń i 80% dziennego zapotrzebowania na fosfor. Te składniki mineralne pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.

Czy wiesz, że? Czy goji coś Ci mówi? Powinno! Owoce goji są bowiem źródłem m.in. potasu, więc czas zaprosić je do stołu.