Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

6

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

12 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Do twarożku dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - Krok 1

Krok 2

Owoce goi sparz wrzącą wodą, chwilę odczekaj aż będą zimne, a następnie dodaj do twarożku.

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, cynku, miedzi, ryboflawiny, potasu, magnezu, żelaza, tiaminy, witaminy B6 i B12.

2

Opinie o przepisie

  • Miraska

    Miraska , 01.07.2020

    600g to jest 60 dag. Tyle na 1 osobę na jeden posiłek?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymiTwarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi

Drugie śniadanie kojarzy Ci się tylko z kanapkami? Niesłusznie! Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi to przykład na to, jak w prosty i ekspresowy sposób przygotować drugie śniadanie.

Dla kogo? Dla lubiących niestandardowe rozwiązania, a do tego szybkie i zdrowe, twarożek z owocami goji będzie strzałem w dziesiątkę.

Na zdrowie! Serek twarogowy naturalny to wartościowy składnik Twojego menu. Pomoże Ci przyrządzić posiłek, który zapewni ponad 37% dziennego zapotrzebowania na wapń i 80% dziennego zapotrzebowania na fosfor. Te składniki mineralne pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.

Czy wiesz, że? Czy goji coś Ci mówi? Powinno! Owoce goji są bowiem źródłem m.in. potasu, więc czas zaprosić je do stołu.