Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

0.25 szklanki

1 pęczek

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamroź lekko pierś z kurczaka, a następnie pokrój w paseczki jak frytki.

Krok 2

Bułkę tartą zmieszaj z sezamem i wyłóż na talerz. Na drugi wysyp mąkę, a na trzecim rozbełtaj jajka.

Krok 3

Kurczaka panieruj w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z sezamem.

Krok 4

Smaż na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu odsącz.

Krok 5

Czosnek i bazylię posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na cząstki. Składniki zmiksuj z oliwą.

Krok 6

Kurczaka podawaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej