Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

0.25 szklanki

1 pęczek

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamroź lekko pierś z kurczaka, a następnie pokrój w paseczki jak frytki.

Krok 2

Bułkę tartą zmieszaj z sezamem i wyłóż na talerz. Na drugi wysyp mąkę, a na trzecim rozbełtaj jajka.

Krok 3

Kurczaka panieruj w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z sezamem.

Krok 4

Smaż na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu odsącz.

Krok 5

Czosnek i bazylię posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na cząstki. Składniki zmiksuj z oliwą.

Krok 6

Kurczaka podawaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej