
Składniki
1.5 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
100 gramów
1 szklanka
2 sztuki
0.25 szklanki
1 pęczek
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamroź lekko pierś z kurczaka, a następnie pokrój w paseczki jak frytki.
Krok 2
Bułkę tartą zmieszaj z sezamem i wyłóż na talerz. Na drugi wysyp mąkę, a na trzecim rozbełtaj jajka.
Krok 3
Kurczaka panieruj w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z sezamem.
Krok 4
Smaż na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu odsącz.
Krok 5
Czosnek i bazylię posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na cząstki. Składniki zmiksuj z oliwą.
Krok 6
Kurczaka podawaj z sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej