
Składniki
1.5 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
100 gramów
1 szklanka
2 sztuki
0.25 szklanki
1 pęczek
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamroź lekko pierś z kurczaka, a następnie pokrój w paseczki jak frytki.
Krok 2
Bułkę tartą zmieszaj z sezamem i wyłóż na talerz. Na drugi wysyp mąkę, a na trzecim rozbełtaj jajka.
Krok 3
Kurczaka panieruj w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z sezamem.
Krok 4
Smaż na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu odsącz.
Krok 5
Czosnek i bazylię posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na cząstki. Składniki zmiksuj z oliwą.
Krok 6
Kurczaka podawaj z sosem.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej