Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

0.25 szklanki

1 pęczek

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamroź lekko pierś z kurczaka, a następnie pokrój w paseczki jak frytki.

Krok 2

Bułkę tartą zmieszaj z sezamem i wyłóż na talerz. Na drugi wysyp mąkę, a na trzecim rozbełtaj jajka.

Krok 3

Kurczaka panieruj w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z sezamem.

Krok 4

Smaż na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu odsącz.

Krok 5

Czosnek i bazylię posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na cząstki. Składniki zmiksuj z oliwą.

Krok 6

Kurczaka podawaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałeczki kurczaka w panierce sezamowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kulki ryżowe z serem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej