
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut.
Krok 2
Rozdrobnij ją, dodaj twaróg, jajko, mąkę, łyżeczkę posiekanej natki, przypraw i wymieszaj.
Krok 3
Formuj placki i smaż je na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Papryki i pomidory pokrój, czosnek zmiażdż. Warzywa podsmaż i zmiksuj.
Krok 5
Do warzyw dodaj miód, łyżeczkę posiekanej natki, wymieszaj i przypraw. Podawaj z plackami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej