Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut.
Krok 2
Rozdrobnij ją, dodaj twaróg, jajko, mąkę, łyżeczkę posiekanej natki, przypraw i wymieszaj.
Krok 3
Formuj placki i smaż je na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Papryki i pomidory pokrój, czosnek zmiażdż. Warzywa podsmaż i zmiksuj.
Krok 5
Do warzyw dodaj miód, łyżeczkę posiekanej natki, wymieszaj i przypraw. Podawaj z plackami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej