
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut.
Krok 2
Rozdrobnij ją, dodaj twaróg, jajko, mąkę, łyżeczkę posiekanej natki, przypraw i wymieszaj.
Krok 3
Formuj placki i smaż je na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Papryki i pomidory pokrój, czosnek zmiażdż. Warzywa podsmaż i zmiksuj.
Krok 5
Do warzyw dodaj miód, łyżeczkę posiekanej natki, wymieszaj i przypraw. Podawaj z plackami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej