Placki z kaszy kuskus i twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy kuskus i twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Rozdrobnij ją, dodaj twaróg, jajko, mąkę, łyżeczkę posiekanej natki, przypraw i wymieszaj.

Krok 3

Formuj placki i smaż je na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Papryki i pomidory pokrój, czosnek zmiażdż. Warzywa podsmaż i zmiksuj.

Krok 5

Do warzyw dodaj miód, łyżeczkę posiekanej natki, wymieszaj i przypraw. Podawaj z plackami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej