
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut.
Krok 2
Rozdrobnij ją, dodaj twaróg, jajko, mąkę, łyżeczkę posiekanej natki, przypraw i wymieszaj.
Krok 3
Formuj placki i smaż je na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Papryki i pomidory pokrój, czosnek zmiażdż. Warzywa podsmaż i zmiksuj.
Krok 5
Do warzyw dodaj miód, łyżeczkę posiekanej natki, wymieszaj i przypraw. Podawaj z plackami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej