Placki z kaszy kuskus i twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kaszy kuskus i twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Rozdrobnij ją, dodaj twaróg, jajko, mąkę, łyżeczkę posiekanej natki, przypraw i wymieszaj.

Krok 3

Formuj placki i smaż je na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Papryki i pomidory pokrój, czosnek zmiażdż. Warzywa podsmaż i zmiksuj.

Krok 5

Do warzyw dodaj miód, łyżeczkę posiekanej natki, wymieszaj i przypraw. Podawaj z plackami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kaszy kuskus i twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasta z pieczonej dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej