Karp w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w aromatycznej panierce

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Przygotowujemy panierkę - bułkę tartą mieszamy z przyprawami.

Krok 3

Rybę obtaczamy w mące, a następnie w rozbełtanym jajku i panierce.

Krok 4

Smażymy po kilka minut z każdej strony. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej