Karp w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w aromatycznej panierce

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Przygotowujemy panierkę - bułkę tartą mieszamy z przyprawami.

Krok 3

Rybę obtaczamy w mące, a następnie w rozbełtanym jajku i panierce.

Krok 4

Smażymy po kilka minut z każdej strony. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w aromatycznej panierce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej