Karp z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 kilogram

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.

Krok 3

Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej