Karp z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 kilogram

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.

Krok 3

Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej