
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
2 łyżki
1 kilogram
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.
Krok 3
Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























