Karp z wody z masłem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 kilogram

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.

Krok 3

Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej