
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
2 łyżki
1 kilogram
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.
Krok 3
Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej