
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
2 łyżki
1 kilogram
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.
Krok 3
Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej