Karp z wody z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp z wody z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 kilogram

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wrzącą wodą, posól i ugotuj.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, pokrój w poprzek w dzwonka i włóż do wywaru. Dodaj przyprawy.

Krok 3

Miękką rybę ułóż na półmisku, obłóż warzywami i posyp kawałkami masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp z wody z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej