Karp saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

35 gramów

3 łyżki

1 kilogram

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 3

Rybę natrzyj przyprawami, obłóż warzywami razem z cebulą i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 4

Karpia oczyść z warzyw, posyp mąką i usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej