
Składniki
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
35 gramów
3 łyżki
1 kilogram
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.
Krok 3
Rybę natrzyj przyprawami, obłóż warzywami razem z cebulą i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Krok 4
Karpia oczyść z warzyw, posyp mąką i usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej