
Składniki
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
35 gramów
3 łyżki
1 kilogram
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.
Krok 3
Rybę natrzyj przyprawami, obłóż warzywami razem z cebulą i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Krok 4
Karpia oczyść z warzyw, posyp mąką i usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















