Karp saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

35 gramów

3 łyżki

1 kilogram

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 3

Rybę natrzyj przyprawami, obłóż warzywami razem z cebulą i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 4

Karpia oczyść z warzyw, posyp mąką i usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej