Karp saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

35 gramów

3 łyżki

1 kilogram

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 3

Rybę natrzyj przyprawami, obłóż warzywami razem z cebulą i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 4

Karpia oczyść z warzyw, posyp mąką i usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryż na zielono
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej