Karp saute przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karp saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

35 gramów

3 łyżki

1 kilogram

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa.

Krok 3

Rybę natrzyj przyprawami, obłóż warzywami razem z cebulą i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 4

Karpia oczyść z warzyw, posyp mąką i usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej