
Składniki
null szczypt
null
1 sztuka
null szczypt
3 sztuki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj i pokrój w dzwonka. Natrzyj kawałki ryby przyprawami i ułóż w brytfance.
Krok 2
Przykryj pokrojoną w talarki cytryną.
Krok 3
Wino wymieszaj z octem, odrobina oleju, bulionem Knorra dopraw do smaku i podlej potrawę.
Krok 4
Duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu gdy ryba będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej