Smaczny karp na sposób wołyński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny karp na sposób wołyński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null

1 sztuka

null szczypt

3 sztuki

null

1.5 szklanki

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj i pokrój w dzwonka. Natrzyj kawałki ryby przyprawami i ułóż w brytfance.

Krok 2

Przykryj pokrojoną w talarki cytryną.

Krok 3

Wino wymieszaj z octem, odrobina oleju, bulionem Knorra dopraw do smaku i podlej potrawę.

Krok 4

Duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu gdy ryba będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej