
Składniki
null szczypt
null
1 sztuka
null szczypt
3 sztuki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj i pokrój w dzwonka. Natrzyj kawałki ryby przyprawami i ułóż w brytfance.
Krok 2
Przykryj pokrojoną w talarki cytryną.
Krok 3
Wino wymieszaj z octem, odrobina oleju, bulionem Knorra dopraw do smaku i podlej potrawę.
Krok 4
Duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu gdy ryba będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej