Smaczny karp na sposób wołyński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny karp na sposób wołyński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null

1 sztuka

null szczypt

3 sztuki

null

1.5 szklanki

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj i pokrój w dzwonka. Natrzyj kawałki ryby przyprawami i ułóż w brytfance.

Krok 2

Przykryj pokrojoną w talarki cytryną.

Krok 3

Wino wymieszaj z octem, odrobina oleju, bulionem Knorra dopraw do smaku i podlej potrawę.

Krok 4

Duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu gdy ryba będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny karp na sposób wołyński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej