Hiszpańska patelnia warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska patelnia warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.

Krok 2

Oliwę rozgrzej, dodaj ziemniaki i usmaż, by się zarumieniły.

Krok 3

Dodaj cebulę oraz paprykę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Dorzuć bakłażana i cukinię. Smaż przez 5 minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, dopraw i duś przez 10-15 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej