Hiszpańska patelnia warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska patelnia warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.

Krok 2

Oliwę rozgrzej, dodaj ziemniaki i usmaż, by się zarumieniły.

Krok 3

Dodaj cebulę oraz paprykę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Dorzuć bakłażana i cukinię. Smaż przez 5 minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, dopraw i duś przez 10-15 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska patelnia warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej