
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
Krok 2
Oliwę rozgrzej, dodaj ziemniaki i usmaż, by się zarumieniły.
Krok 3
Dodaj cebulę oraz paprykę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Dorzuć bakłażana i cukinię. Smaż przez 5 minut.
Krok 5
Dodaj pomidory, dopraw i duś przez 10-15 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej