
Składniki
300 gramów
100 gramów
2 łyżki
5 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w wodzie z dodatkiem kostek Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Boczek przesmażamy na oliwie.
Krok 3
Ugotowany makaron odcedzamy i hartujemy. Wykładamy na patelnię z boczkiem i mieszamy by cały pokrył się oliwą.
Krok 4
Podajemy posypany odrobiną tartego sera. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej