Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na niewielkie kawałki. Posyp przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Olej, mięso, ziemniaki i warzywa ułóż na patelni parowej i smaż 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej