Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na niewielkie kawałki. Posyp przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Olej, mięso, ziemniaki i warzywa ułóż na patelni parowej i smaż 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej