Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami
łatwe
33 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na niewielkie kawałki. Posyp przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Olej, mięso, ziemniaki i warzywa ułóż na patelni parowej i smaż 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej