Kaszotto z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z pieczarkami

Autor: Blanka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

550 gramów

160 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 garść

1 łyżka

750 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i lekko solimy. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy dokładnie. Po czym podlewamy wodą – 250ml. Dusimy warzywa od czasu do czasu mieszając. Kiedy pieczarki zmiękną i zczernieją dodajemy kaszę i zalewamy 500ml wody. Gotujemy ok. 30-40min od czasu do czasu mieszając żeby kasza nie przywarła do garnka. Kiedy kaszotto wchłonie prawie całą wodę dodajemy jogurt, garść pokrojonej natki pietruszki i przyprawy do smaku (sól, pieprz, słodka papryka, vegetka). Wszystko mieszamy i zostawiamy jeszcze na ogniu do uzyskania kremowej konsystencji. Przekładamy na talerz posypujemy mozzarella i pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej