Kaszotto z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z pieczarkami

Autor: Blanka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

550 gramów

160 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 garść

1 łyżka

750 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i lekko solimy. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy dokładnie. Po czym podlewamy wodą – 250ml. Dusimy warzywa od czasu do czasu mieszając. Kiedy pieczarki zmiękną i zczernieją dodajemy kaszę i zalewamy 500ml wody. Gotujemy ok. 30-40min od czasu do czasu mieszając żeby kasza nie przywarła do garnka. Kiedy kaszotto wchłonie prawie całą wodę dodajemy jogurt, garść pokrojonej natki pietruszki i przyprawy do smaku (sól, pieprz, słodka papryka, vegetka). Wszystko mieszamy i zostawiamy jeszcze na ogniu do uzyskania kremowej konsystencji. Przekładamy na talerz posypujemy mozzarella i pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej