Kapuśniak z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniak z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

325 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

6 plastrów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

6 ziaren

2 litry

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i zalej 2 l wody. Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie oraz pieprz. Gotuj przez około 30 minut.

Kapuśniak z szynką  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj do kapusty startą marchewkę.

Kapuśniak z szynką  - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni. Gdy będzie rumiana, dodaj do zupy.

Kapuśniak z szynką  - Krok 3

Krok 4

Do zupy dodaj koncentrat i dokładnie wymieszaj. Teraz dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kostką Rosołu z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z pieczywem.

Kapuśniak z szynką  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Jan Jakubas

    Jan Jakubas , 06.02.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 19.12.2016

    Smaczne ,szybko...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniak z szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej