Kapuśniak z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

321 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

6 plastrów

2 litry

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i zalej 2 l wody. Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie oraz pieprz. Gotuj przez około 30 minut.

Kapuśniak z szynką  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj do kapusty startą marchewkę.

Kapuśniak z szynką  - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni. Gdy będzie rumiana, dodaj do zupy.

Kapuśniak z szynką  - Krok 3

Krok 4

Do zupy dodaj koncentrat i dokładnie wymieszaj. Teraz dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kostką Rosołu z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z pieczywem.

Kapuśniak z szynką  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Jan Jakubas

    Jan Jakubas

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski

    Smaczne ,szybko...

    Odpowiedz Odpowiedz

Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej