
Składniki
300 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmażamy na oleju z dodatkiem posiekanej dymki i startej grubo marchewki.
Krok 2
Fix rozrabiamy z 300 ml zimnej wody i dodajemy do mięsa. Doprowadzamy do zagotowania, a następnie dusimy pod przykryciem około 15 minut.
Krok 3
Kapustę siekamy i dodajemy do ostudzonego farszu.
Krok 4
Farsz nakładamy na papier ryżowy i zawijamy zamykając boki. Smażymy krótko w głębokim tłuszczu.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sajgonki
Sajgonki to danie bardzo popularne w krajach wschodnich. Potrawa pochodzi z Wietnamu i właśnie stamtąd przywędrowała do Polski. Niekiedy sajgonki nazywane są też krokietami lub naleśnikami wiosennymi. Farsz do tego dania przygotowuje się m.in. z kapusty pekińskiej, mielonego kurczaka, marchwi oraz cebuli. Wszystkie te składniki muszą być ze sobą dokładnie wymieszane. Należy je także doprawić, zanim zaczniesz faszerować. Warto zwrócić uwagę na ciasto wykorzystywane do sajgonek. Nie jest to ciasto naleśnikowe, tylko… papier ryżowy. Produkt, bardzo popularny w Wietnamie i w Chinach, wyrabiany jest z rozmoczonego ryżu, który rozprowadza się na tkaninie rozłożonej nad zbiornikiem z parującą wodą. Taki sposób wyrabiania papieru ryżowego sprawia, że jest on delikatny i chrupiący po usmażeniu. Sajgonki muszą być smażone krótko, ale w głębokim tłuszczu.