
Składniki
1 łyżka
300 gramów
1 szczypta
1 sztuka
500 gramów
400 gramów
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zparagi dokładnie umyj, a następnie odkrój ich górną część z kwiatem i pokrój je w kawałki długości ok. 4 cm. Gotuj przez 10 minut.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Papryczkę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i lekko podsmaż na oliwie, a następnie dodaj szparagi i pomidory. Gotuj 20 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i wymieszaj z sosem.
Krok 5
Posyp świeżo startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej