Farfalle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zparagi dokładnie umyj, a następnie odkrój ich górną część z kwiatem i pokrój je w kawałki długości ok. 4 cm. Gotuj przez 10 minut.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Papryczkę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i lekko podsmaż na oliwie, a następnie dodaj szparagi i pomidory. Gotuj 20 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej