Farfalle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Farfalle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zparagi dokładnie umyj, a następnie odkrój ich górną część z kwiatem i pokrój je w kawałki długości ok. 4 cm. Gotuj przez 10 minut.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Papryczkę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i lekko podsmaż na oliwie, a następnie dodaj szparagi i pomidory. Gotuj 20 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej