Farfalle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zparagi dokładnie umyj, a następnie odkrój ich górną część z kwiatem i pokrój je w kawałki długości ok. 4 cm. Gotuj przez 10 minut.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Papryczkę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i lekko podsmaż na oliwie, a następnie dodaj szparagi i pomidory. Gotuj 20 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej