Shoarma z kurczakiem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

80 mililitrów

3 łyżki

120 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą Knorr.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem sałatkowym Knorr.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 4

Krok 5

Shoarme przesyp na talerz i posyp startym serem. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej