Shoarma z kurczakiem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

80 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

120 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą Knorr.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem sałatkowym Knorr.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 4

Krok 5

Shoarme przesyp na talerz i posyp startym serem. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.

Shoarma z kurczakiem i serem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z kurczakiem i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej