
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj natkę.
Krok 2
Krewetki usmaż na rozgrzanej margarynie i zdejmij z patelni.
Krok 3
Pora pokrój w krążki i podduś na patelni po krewetkach, kilka minut. Następnie ponownie wrzuć krewetki.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3-4 minuty i zdejmij z ognia. Gotowe krewetki nałóż do miseczek, polej pozostałym sosem i posyp parmezanem. Udekoruj gałązkami koperku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krewetki w kremowym sosie z porami
Owoce morza dodają odrobinę wykwintności każdemu daniu – wbrew pozorom nie są jednak wcale trudne do przygotowania. Możesz się o tym przekonać, przyrządzając krewetki w kremowym sosie z porami według tego przepisu. Kupując je możesz wybrać świeże – będą mieć więcej walorów smakowych, ale wymagają oczyszczenia – lub mrożone, które są już poddane wstępnej obróbce. Krewetki podsmaż z odrobiną margaryny na patelni. Ich smak jest raczej delikatny, więc aby danie miało bardziej wyrazisty charakter dodaje się do niego pikantnego pora, pokrojonego w krążki i podduszonego. Na koniec krewetki wraz z porem połącz z gęstym, kremowym sosem, przygotowanym na bazie słodkiej śmietanki 36% z dodatkiem drobno posiekanej natki pietruszki. Krewetki serwuj na ciepło, bezpośrednio po przyrządzeniu, polane śmietankowym sosem i posypane tartym parmezanem. Do dekoracji użyj gałązki świeżego koperku. Tak przygotowane danie podaj na kolację lub jako przekąskę na przyjęciu. Skorzystaj z tego sposobu na przygotowanie krewetek. Smacznego!