Babeczki z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Babeczki z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

10 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

farsz:

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, margaryny i drożdży rozkruszonych w śmietanie zagnieć ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni w foremkach do babeczek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.

Krok 2

Cebulę pokrój i podsmaż. Bułkę namocz.

Krok 3

Mięso ugotuj, przepuść przez maszynkę, pomieszaj z namoczoną i odciśniętą bułką, żółtkiem i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowe babeczki napełniaj farszem, paprykę i ogórki pokrój w kostkę, udekoruj babeczki.

Krok 5

Posyp startym serem żółtym, zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej