Babeczki z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

10 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

farsz:

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, margaryny i drożdży rozkruszonych w śmietanie zagnieć ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni w foremkach do babeczek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.

Krok 2

Cebulę pokrój i podsmaż. Bułkę namocz.

Krok 3

Mięso ugotuj, przepuść przez maszynkę, pomieszaj z namoczoną i odciśniętą bułką, żółtkiem i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowe babeczki napełniaj farszem, paprykę i ogórki pokrój w kostkę, udekoruj babeczki.

Krok 5

Posyp startym serem żółtym, zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej