Babeczki z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

10 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

farsz:

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, margaryny i drożdży rozkruszonych w śmietanie zagnieć ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni w foremkach do babeczek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.

Krok 2

Cebulę pokrój i podsmaż. Bułkę namocz.

Krok 3

Mięso ugotuj, przepuść przez maszynkę, pomieszaj z namoczoną i odciśniętą bułką, żółtkiem i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowe babeczki napełniaj farszem, paprykę i ogórki pokrój w kostkę, udekoruj babeczki.

Krok 5

Posyp startym serem żółtym, zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej