Babeczki z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

10 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

farsz:

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, margaryny i drożdży rozkruszonych w śmietanie zagnieć ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni w foremkach do babeczek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.

Krok 2

Cebulę pokrój i podsmaż. Bułkę namocz.

Krok 3

Mięso ugotuj, przepuść przez maszynkę, pomieszaj z namoczoną i odciśniętą bułką, żółtkiem i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowe babeczki napełniaj farszem, paprykę i ogórki pokrój w kostkę, udekoruj babeczki.

Krok 5

Posyp startym serem żółtym, zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek amerykański
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej