
Składniki
12 sztuk
1 sztuka
1 litr
250 gramów
2 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 ziarna
6 sztuk
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy połóż na kawałku gazy i zwiąż go w formę woreczka.
Krok 2
Mleko rozgrzej, włóż woreczek z przyprawami i mięso.
Krok 3
W tym czasie z mąki i wody zrób ciasto naleśnikowe o rzadkiej konsystencji.
Krok 4
Żeberka maczaj najpierw w jogurcie, a potem w cieście.
Krok 5
Smaż na maśle ghee na złoty kolor.
Krok 6
Dodaj również Kostkę Knorr i gotuj, aż mięso będzie miękkie, a płyn wyparuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































