Jagnięcina z Kaszmiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z Kaszmiru

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

1 litr

250 gramów

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 ziarna

6 sztuk

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy połóż na kawałku gazy i zwiąż go w formę woreczka.

Krok 2

Mleko rozgrzej, włóż woreczek z przyprawami i mięso.

Krok 3

W tym czasie z mąki i wody zrób ciasto naleśnikowe o rzadkiej konsystencji.

Krok 4

Żeberka maczaj najpierw w jogurcie, a potem w cieście.

Krok 5

Smaż na maśle ghee na złoty kolor.

Krok 6

Dodaj również Kostkę Knorr i gotuj, aż mięso będzie miękkie, a płyn wyparuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej