Jagnięcina z Kaszmiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z Kaszmiru

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

1 litr

250 gramów

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 ziarna

6 sztuk

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy połóż na kawałku gazy i zwiąż go w formę woreczka.

Krok 2

Mleko rozgrzej, włóż woreczek z przyprawami i mięso.

Krok 3

W tym czasie z mąki i wody zrób ciasto naleśnikowe o rzadkiej konsystencji.

Krok 4

Żeberka maczaj najpierw w jogurcie, a potem w cieście.

Krok 5

Smaż na maśle ghee na złoty kolor.

Krok 6

Dodaj również Kostkę Knorr i gotuj, aż mięso będzie miękkie, a płyn wyparuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej