Jagnięcina z Kaszmiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z Kaszmiru

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

1 litr

250 gramów

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 ziarna

6 sztuk

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy połóż na kawałku gazy i zwiąż go w formę woreczka.

Krok 2

Mleko rozgrzej, włóż woreczek z przyprawami i mięso.

Krok 3

W tym czasie z mąki i wody zrób ciasto naleśnikowe o rzadkiej konsystencji.

Krok 4

Żeberka maczaj najpierw w jogurcie, a potem w cieście.

Krok 5

Smaż na maśle ghee na złoty kolor.

Krok 6

Dodaj również Kostkę Knorr i gotuj, aż mięso będzie miękkie, a płyn wyparuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej