
Składniki
12 sztuk
1 sztuka
1 litr
250 gramów
2 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 ziarna
6 sztuk
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy połóż na kawałku gazy i zwiąż go w formę woreczka.
Krok 2
Mleko rozgrzej, włóż woreczek z przyprawami i mięso.
Krok 3
W tym czasie z mąki i wody zrób ciasto naleśnikowe o rzadkiej konsystencji.
Krok 4
Żeberka maczaj najpierw w jogurcie, a potem w cieście.
Krok 5
Smaż na maśle ghee na złoty kolor.
Krok 6
Dodaj również Kostkę Knorr i gotuj, aż mięso będzie miękkie, a płyn wyparuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej