Szybka tarta z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka tarta z mięsem

Autor: jobi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

5 łyżek

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik 210st., Czas pieczenia ok. 20min. Formę wysmarować masłem, ułożyć na niej płaty ciasta ew. docinając do kształtu.

Krok 2

Pora pokroić w krążki i podsmażyć chwilę na maśle, doprawić gałką muszkatołową.

Krok 3

Mięso wysmarować sosem czosnkowym i ułożyć na cieście, w wolnych miejscach ułożyć pora i pomidorki.

Krok 4

Wymieszać jajko z 1 łyżką sosu czosnkowego i wylać na tartę. Można polać również sosem Knorr.

Krok 5

Wyciąć z ciasta paseczki ok. 0,5cm i ułożyć je na tarcie w formie kratki.

Krok 6

Jak się zarumieni ciasto, naciąć mięso nożykiem i sprawdzić, czy już jest gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej