
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
5 łyżek
4 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik 210st., Czas pieczenia ok. 20min. Formę wysmarować masłem, ułożyć na niej płaty ciasta ew. docinając do kształtu.
Krok 2
Pora pokroić w krążki i podsmażyć chwilę na maśle, doprawić gałką muszkatołową.
Krok 3
Mięso wysmarować sosem czosnkowym i ułożyć na cieście, w wolnych miejscach ułożyć pora i pomidorki.
Krok 4
Wymieszać jajko z 1 łyżką sosu czosnkowego i wylać na tartę. Można polać również sosem Knorr.
Krok 5
Wyciąć z ciasta paseczki ok. 0,5cm i ułożyć je na tarcie w formie kratki.
Krok 6
Jak się zarumieni ciasto, naciąć mięso nożykiem i sprawdzić, czy już jest gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej