
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
5 łyżek
4 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik 210st., Czas pieczenia ok. 20min. Formę wysmarować masłem, ułożyć na niej płaty ciasta ew. docinając do kształtu.
Krok 2
Pora pokroić w krążki i podsmażyć chwilę na maśle, doprawić gałką muszkatołową.
Krok 3
Mięso wysmarować sosem czosnkowym i ułożyć na cieście, w wolnych miejscach ułożyć pora i pomidorki.
Krok 4
Wymieszać jajko z 1 łyżką sosu czosnkowego i wylać na tartę. Można polać również sosem Knorr.
Krok 5
Wyciąć z ciasta paseczki ok. 0,5cm i ułożyć je na tarcie w formie kratki.
Krok 6
Jak się zarumieni ciasto, naciąć mięso nożykiem i sprawdzić, czy już jest gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































