Składniki
300 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik 210st., Czas pieczenia ok. 20min. Formę wysmarować masłem, ułożyć na niej płaty ciasta ew. docinając do kształtu.
Krok 2
Pora pokroić w krążki i podsmażyć chwilę na maśle, doprawić gałką muszkatołową.
Krok 3
Mięso wysmarować sosem czosnkowym i ułożyć na cieście, w wolnych miejscach ułożyć pora i pomidorki.
Krok 4
Wymieszać jajko z 1 łyżką sosu czosnkowego i wylać na tartę. Można polać również sosem Knorr.
Krok 5
Wyciąć z ciasta paseczki ok. 0,5cm i ułożyć je na tarcie w formie kratki.
Krok 6
Jak się zarumieni ciasto, naciąć mięso nożykiem i sprawdzić, czy już jest gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej