Befsztyk w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk w winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

0.5 łyżeczki

50 gramów

0.5 pęczka

4 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, usuń kości, rozbij tłuczkiem i przekrój każdy rostbef na 2 części. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Papryki upiecz w piekarniku. Zdejmij skórki, usuń gniazda nasienne i przekrój na 8 części.

Krok 3

Pora pokrój w paski, a pieczarki na ćwiartki. Czosnek i natkę posiekaj.

Krok 4

Roztop masło* i podsmaż pora przez 2 minuty. Dodaj pieczarki, czosnek i pietruszkę.

Krok 5

Do rozgrzanego piekarnika włóż mięso i piecz przez kilka minut.

Krok 6

Na patelni rozłóż papryki, na nich mięso, całość zalej winem i duś 5 minut pod przykryciem.

Krok 7

Befsztyki posól, ułóż na nich pieczarki z porami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Naleśniki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej