
Składniki
1 sztuka
500 gramów
0.5 łyżeczki
50 gramów
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, usuń kości, rozbij tłuczkiem i przekrój każdy rostbef na 2 części. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Papryki upiecz w piekarniku. Zdejmij skórki, usuń gniazda nasienne i przekrój na 8 części.
Krok 3
Pora pokrój w paski, a pieczarki na ćwiartki. Czosnek i natkę posiekaj.
Krok 4
Roztop masło* i podsmaż pora przez 2 minuty. Dodaj pieczarki, czosnek i pietruszkę.
Krok 5
Do rozgrzanego piekarnika włóż mięso i piecz przez kilka minut.
Krok 6
Na patelni rozłóż papryki, na nich mięso, całość zalej winem i duś 5 minut pod przykryciem.
Krok 7
Befsztyki posól, ułóż na nich pieczarki z porami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























