
Składniki
1 sztuka
500 gramów
0.5 łyżeczki
50 gramów
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, usuń kości, rozbij tłuczkiem i przekrój każdy rostbef na 2 części. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Papryki upiecz w piekarniku. Zdejmij skórki, usuń gniazda nasienne i przekrój na 8 części.
Krok 3
Pora pokrój w paski, a pieczarki na ćwiartki. Czosnek i natkę posiekaj.
Krok 4
Roztop masło* i podsmaż pora przez 2 minuty. Dodaj pieczarki, czosnek i pietruszkę.
Krok 5
Do rozgrzanego piekarnika włóż mięso i piecz przez kilka minut.
Krok 6
Na patelni rozłóż papryki, na nich mięso, całość zalej winem i duś 5 minut pod przykryciem.
Krok 7
Befsztyki posól, ułóż na nich pieczarki z porami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej