
Składniki
250 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
null
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie umyj po czym natrzyj sosem sojowym i przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzucaj kurczaka i smaż na rumiano z obu stron, a następnie dorzuć imbir i podsmaż przez minutę.
Krok 4
Kurczaka zalej sosem, doprowadź do wrzenia i duś przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 5
Dodaj posiekaną kolendrę, delikatnie wymieszaj i przełóż na półmisek.
Krok 2
Szalotki posiekaj. W miseczce wymieszaj wodę z olejem sezamowym, pozostałym sosem sojowym, mąką kukurydzianą, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Krok 6
Polej mięso sosem, posyp wcześniej pokrojoną szalotką i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej