
Składniki
250 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
null
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie umyj po czym natrzyj sosem sojowym i przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzucaj kurczaka i smaż na rumiano z obu stron, a następnie dorzuć imbir i podsmaż przez minutę.
Krok 4
Kurczaka zalej sosem, doprowadź do wrzenia i duś przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 5
Dodaj posiekaną kolendrę, delikatnie wymieszaj i przełóż na półmisek.
Krok 2
Szalotki posiekaj. W miseczce wymieszaj wodę z olejem sezamowym, pozostałym sosem sojowym, mąką kukurydzianą, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Krok 6
Polej mięso sosem, posyp wcześniej pokrojoną szalotką i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej