Składniki
1 kilogram
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie umyj po czym natrzyj sosem sojowym i przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzucaj kurczaka i smaż na rumiano z obu stron, a następnie dorzuć imbir i podsmaż przez minutę.
Krok 4
Kurczaka zalej sosem, doprowadź do wrzenia i duś przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 5
Dodaj posiekaną kolendrę, delikatnie wymieszaj i przełóż na półmisek.
Krok 2
Szalotki posiekaj. W miseczce wymieszaj wodę z olejem sezamowym, pozostałym sosem sojowym, mąką kukurydzianą, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Krok 6
Polej mięso sosem, posyp wcześniej pokrojoną szalotką i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej